arch/ive/ief (2000 - 2005)

De verkiezingen in Oekraïne: een ander geluid
by (posted by) Friday, Nov. 26, 2004 at 12:52 PM

De pro-Russische premier Janoekovitsj die de verkiezingen stal van de pro-Westerse hervormer Joesjtsjenko, zo klinkt het al enkele dagen in de media. Maar er zijn ook andere geluiden.

De Britse mensenrechtenorganisatie British Helsinki Human Rights Group (BHHRG) stuurde een observatie-missie naar Oekraïne.
Vreemd genoeg stelden die observatoren in het westelijke en centrale deel van Oekraïne precies het omgekeerde vast dan wat de media nu al enkele dagen herhalen.
Het zou juist de oppositie zijn die de media (ook de staatsmedia) in handen hebben en die mogelijk de resultaten vervalst hebben in die delen van het land.
UKRAINE PRESIDENTIAL ELECTION 2004 – SECOND ROUND

Oppositielid Joesjtsjenko lijkt ook niet vies te zijn van de steun die hij geniet vanuit extreem-rechtse hoek.
Shadow of Anti-Semitism over Ukraine's Disputed Election

CIA
by Edith Friday, Nov. 26, 2004 at 2:08 PM

Ik vrees dat de CIA daar weer achter zit. Er is daar olie, en een vasalstaat midden tussen Europa en Rusland en vlak bij het Midden-Oosten is ideaal om de wereld te overheersen. Europa blijft er zwak door, Rusland ook en het is een prima plek om legerbasissen te localiseren om Arabië onder de knoet te houden. Allez, als ik mij vergis, laat het mij maar weten.

Je vergist je niet
by Piet van Regelmortel Friday, Nov. 26, 2004 at 2:42 PM

Nee, Edith, je vergist je niet. Olie, CIA, wereldoverheersing... Het staat er allemaal in. Misschien had je er nog de Zionisten kunnen bijzetten. Er sluipen er daar vast nog enkele rond.

Dit is een fake Helsinki comité
by scepticus Friday, Nov. 26, 2004 at 7:04 PM

Dit zogenaamd Helsinki-comité presteert het al enkele jaren om vermomd als een mensenrechtenorganisatie de grootste onzin ter ondersteuning van weinig democratische regimes te verspreiden.
Het is dan ook geen door de IHF erkend Helsinki-comité.

Een duidelijke afwijzing door de IHF en haar Griekse afdeling: http://www.greekhelsinki.gr/english/pressrelease/3-8-97.html
Verdere informatie:
http://encyclopedia.thefreedictionary.com/British%20Helsinki%20Human%20Rights%20Group

http://www.minelres.lv/minelres/archive/04031999-16:04:07-10247.html

...
by (posted by) Friday, Nov. 26, 2004 at 7:10 PM

"It has been criticised by other human rights activists and genuine Helsinki Committees for publishing views which are markedly at odds with the generally accepted picture of affairs in Europe."

Tja, is dat niet net wat een mensenrechtenorganisatie moet doen? Ingaan tegen het dominante discours?

bis
by scepticus Friday, Nov. 26, 2004 at 7:39 PM

het zinnetje dat je hier uit zijn verband rukt, gaat over wat algemeen door mensenrechtenorganisaties wordt gesteld, niet door overheden of zo.
Wat het BHHRG doet heeft weinig met waarnemen en meer met verzinnen te maken.
Met verzinsels ingaan tegen het 'dominante discours' heeft weinig merites.

Hoezo verzinnen?
by Nederlander Thursday, Dec. 02, 2004 at 6:25 PM

Op welke grond beschuldig je de BHHRG van verzinsels? Ze hebben toch waarnemers naar de Oekarine gestuurd? ZIJ zijn er geweest? Jij ook soms? En, zo ja, als waarnemer?

Dit is nu eens een acht onafhankelijke groep, zonder banden met welke overheid dan ooit, en zodra ze iets zeggen dat je niet zindt, probeer je hun zwart te maken.

Je hoeft niet te geloven wat ze zeggen, maar op zijn minst krijg je van hun een andere visie, in plaats van steeds hetzelfde verhaal dat we in de media voorgeschoteld krijgen.