arch/ive/ief (2000 - 2005)

Petitie tegen Vlaams Belang-dotatie verzamelde al 25.000 handtekeningen
by christophe Thursday, Nov. 25, 2004 at 5:01 PM

BRUSSEL -- In drie dagen tijd tekenden al 25.000 mensen de petitie tegen de overheidsdotatie van het Vlaams Belang. De weblog Blokwatch lanceerde de petitie onder de noemer 'burgerinitiatief' pas begin deze week.

De petitie roept alle democratische politici op om eindelijk eens werk te maken van de uitvoeringsbesluiten van art. 15ter van de wet op de partijfinanciering, die reeds van 1999 dateert maar nog steeds niet kan worden toegepast. Sinds de recentste verkiezingen ontvangt het Vlaams Belang jaarlijks meer dan zes miljoen euro van de verschillende overheden. De petitie waarvan de teller na drie dagen al op 25.000 handtekeningen staat, kan volgens de initiatiefnemers de grootste online-petitie ooit in België worden.

U kan de petitie hier tekenen: [klik hier]

De straat op
by Alain Claessens Friday, Nov. 26, 2004 at 12:59 AM

Misschien zou het ook geen slecht idee zijn om met de petitie de straat op te trekken.
Het kan een goed middel zijn om een discussie over het Blok/Belang te hebben met veel mensen.

Hartelijk dank
by Mark Saey Friday, Nov. 26, 2004 at 7:43 AM
mark.saey1@pandora.be

Aan dhr. A. Claessens.

Dat is een goed idee.

Wij hopen dat ons initiatief, dat allang niet meer enkel van 'ons' is, mensen uit alle lagen, overal, een engagement doet nemen. Op een positieve manier en in de straten, op scholen, ...

Wij hopen ook dat dit, na de eerste vergaderingen van het driejulicomité, het startschot mag zijn voor allerlei acties om ook na 2006 het cordon sanitaire recht te houden en het Vlaams Belang terug te dringen.

Omdat racisme niet kan. Omdat we een duidelijk signaal willen geven aan de zgn. 'allochtone' bevolking: u bent hier thuis. Omdat het Vlaams belang niet geïntegreerd is in de democratische rechtsstaat.

"You ain't seen nothing yet!"

Dank voor uw solidariteit.

Voor het Vlaams Burgerinitiatief, Mark Saey.