arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oplossing in de maak bij De Lijn Oost-Vlaanderen
by Tom Baetens Wednesday, Nov. 24, 2004 at 4:17 PM
tombaetens@skynet.be 0474/35.59.03.

Er lijkt een oplossing in de maak voor het conflict rond de rijtijden en rustpauzes bij De Lijn Oost-Vlaanderen. Vanuit de politiek en vanuit de centrale directie is de vraag gesteld om tot een akkoord te komen omdat iedereen erkend dat er wel degelijk een probleem is met de doorstroming van trams en bussen.

Wat zeker een rol gespeeld heeft is dat vele reizigers helemaal niet onsympatiek stonden tegenover de staking. Ook zij voelen dat de eisen van de chauffeurs en hun klachten over lange wachttijden, laattijdige aankomsten en overvolle voertuigen gelijk lopen.

Een akkoord lijkt in de maak in die zin dat de De Lijn zou tegemoet komen aan het inzetten van een aantal bijkomende invallers op diverse punten van het openbaar vervoernet. Daardoor kunnen chauffeurs op tijd afgelost en vertragingen opgevangen worden.

Maar naast dee tijdelijke toegifte aan de eisen van het vakbondsfront vraagt de directie aan tafel te gaan zitten om alle rijtijden aan te passen.

Ondertussen rijden de chaufferus volgens het boekje en strikt volgens het verkeersregelement (bv. niet meer dan 30km per uur in een 30 km zone, hetgeen raar maar waar niet evident is want net daar wordt nogaleens speed gegeven om achterstand op te halen).

Wordt vervolgd dus.

Reizigers uit de provincie die interesse hebben om de chauffeurs een hart onder de riem te steken in hun doelstellingen kunnen gerust kontakt opnemen met

Tom Baetens
Medewerker vroegere Referendum Gratis Openbaar Vervoer
Lucas Munichstraat 56
9000 Gent
tombaetens@skynet.be
0474/35.59.03.