arch/ive/ief (2000 - 2005)

St Niklaas
by CRER Wednesday, Nov. 24, 2004 at 11:34 AM

Kinderen opgesloten .Samenkomst op 5 december

Sint Niklaas in het gesloten centrum 127bis

Nu 6 december komt het feest van Sint Niklaas eraan, dit is een zeer symbolische dag vol vreugde zeker voor de kinderen die de heilige man verwachten met zijn zak vol geschenken voor iedereen, behalve voor sommigen… en we denken dan hier speciaal aan de minderjarigen opgesloten in het centrum 127bis te Steenokkerzeel. Deze kinderen willen ook geloven in deze mooie droom, zoals hun ouders dromen van een beter leven. Zij betalen de prijs voor hun lef: te geloven dat men naar België kan komen en er ongestoord …, Neen toch,!!!!! Wat een idee!!!!

Het Belgische en Europese immigratiebeleid is een van de strengste Huiszoekingen, opsluiting en uitwijzing van personen, die de oorlog of miserie ontvlucht zijn en die hopen hun kinderen een beter leven te bieden, zijn dagelijkse kost geworden in België. Onze staat is recentelijk op de vingers getikt door de Commissie voor de Rechten van de Mens van de UNO voor gevallen van fysieke foltering en schendingen van de grondrechten.
Spijts deze veroordelingen gaan de ernstige en tragische inbreuken op deze rechten verder: isolering, verwijdering, opsluiting van kinderen. En dan spreken we nog niet van al die families die geen andere oplossing hebben dan te leven in de clandestiniteit, zonder sociale zekerheid, in noodhuisvesting en uitgebuit door weinig scrupuleuze werkgevers. Voortdurend leven ze met angst voor aanhouding, voor opsluiting of uitwijzing naar een land dat ze gevlucht zijn. Men noemt hen sans-papiers.

Immigratie heeft nochtans altijd bestaan om diverse redenen en maakt deel uit van de aard van het menselijk bestaan. Migratie zou een universeel recht moeten zijn.

Wij protesteren tegen de opsluiting van personen en kinderen die geen enkel misdrijf begaan hebben.
Wij eisen de regularisatie van alle sans-papiers zodat deze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van onze samenleving zoals zij dit de ganse geschiedenis door gedaan hebben.
Een samenleving wordt gebouwd op uitwisseling van ervaringen en van kennis

Wij nodigen U uit om met ons samen te komen op 5 december 2004 om 14.30 aan centrum 127 bis, Jozef Goorislaan, 80 1820 Steenokkerzeel, waar we cadeaus zullen geven aan de kinderen en telefoonkaarten aan de volwassenen.

We verwachten speelgoed (geschenkverpakking met aanduiding van de leeftijdsklasse), telefoonkaarten (XL call – 5€) en snoep

Wij zorgen voor muziek, clowns en voor mensen die het recht hebben om het centrum binnen te gaan om geschenken uit te delen aan de kinderen en de volwassenen.

U kan uw bijdrage ook storten op rekening 523/0801898/74: met vermelding “Sint-Niklaas telef.kaart, wij kopen de kaarten dan aan.

We verzamelen in het station van Brussel-Noord om 13.15 om de trein naar Nossegem te nemen om 13.44. De treinreis heen en weer kost 5 € (weekendretour)

We herinneren meteen aan dat de CRER alle dinsdagen vergadert om 18.30 in de Dublinstraat 33 te Elsene et dat iedereen welkom is, met of zonder papieren en we kunnen helpende handen en gebruiken en staan open voor nieuwe ideeën.

http://www.cracpe.tk,
coord100papiers@hotmail.com
Tel Oscar (fr, esp) 0496403309
Henk (engl, ndl) 0476245893

La CRER (Coordination contre les Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation) Bruxelles, Le VAK (Vluchtelingen Aktie Komitee) Gent, Le CRACPE (Collectif de Résistance aux Centres Fermés) Liège