arch/ive/ief (2000 - 2005)

Staking bij De Lijn ! Sinterklaas steunt
by Tom Baetens Saturday, Nov. 20, 2004 at 9:22 PM
tombaetens@skynet.be 0474/35.59.03.

Maandag ligt het openbaar stads- en streekvervoer in Oost-Vlaanderen stil. De drie vakbonden van De Lijn organiseren een staking om de rij- en rusttijden te repsecteren of aan te passen aan de enorme drukte van het verkeer van vandaag. Een strijd in het belang van de reizigers... Zo heeft ook Sinterklaas het begrepen.

Sinterklaas op bezoek bij chauffeurs van de De Lijn

Maandag 22 november staken de chauffeurs van De Lijn in Oost-Vlaanderen.

Al lang zit het verkeer vast in de centrumsteden en op de steenwegen. Files, 30km zones, overvolle bussen en trams... het is een enorme druk op de chauffeurs van het streek- en stadsvervoer.

Het openbaar vervoer is dé oplossing voor de drukte in onze steden en gemeenten. Maar als onze steden geen oplossing bieden voor de doorstroming van het openbaar vervoer dan zetten we geen stap verder.

Daarom hebben de chauffeurs gelijk om meer personeel te eisen om rijtijden te respecteren. En om service te kunnen bieden aan de reizigers.

Sinterklaas en Piet komt de stakende chaufferus een hart onder de riem steken aan de verschillende werkplaatsen van De Lijn.

Reizigers die met Sint enPiet willen opkomen voor de eisen van de chaufferus en voor degelijk OPENBAAR vervoer zonder privatisering zijn welkom om 10 u op de Koornmarkt in Gent. Daar wordt een oproep aan de gemeentebesturen van Oost-Vlaanderen bekend gemaakt om achter de vakbonden te gaan staan en maatregelen te vragen aan De Lijn en de Vlaamse regering om hun eisenin te wilgen.

Reizigers van andere steden of gemeenten die deze oproep mee willen voorleggen aan hun gemeentebestuur of

Reizigers die aan Sint een boodschap willen meegeven nemen kontakt op met


Tom Baetens Lucas Munichstr 56 9000 Gent

tombaetens@skynet.be 0474/35.59.03.