arch/ive/ief (2000 - 2005)

Goed van Clauwaert !
by Myriam B. Saturday, Nov. 20, 2004 at 8:49 AM

Allez, komaan mensen. Waar blijven de aanmoedigingen?

Eindelijk weer een vakbondsleider met ballen. En dan nog in mijn eigen ABVV.
Hoewel ik lid ben van de bediendenbond BBTK, aarzel ik niet om te schrijven: eindelijk weer een centrale met ballen!
Er is dus nog hoop op een scenario in België dan de impasse waar de Britse of de Hollandse vakbondswereld ingesukkeld is.
Ik hoop toch dat iedereen het gehoord of gelezen heeft: Alain Cauwaert, die op het congres van de Algemene Centrale van het ABVV (dat is de grootste socialistische arbeiderscentrale, zelfs toutcourt de grootste ABVV-centrale) tot voorzitter is verkozen, geeft het gepaste antwoord op de nu al maanden vertoonde provocaties van werkgeverszijde: als er geen onderhandelingsruimte voor loonsopslag komt, gaan we de straat op.
Onder De Vits zou zoiets nooit gekund hebben.
Waar ik persoonlijk vooral gelukkig om ben is het feit dat Clauwaert een Vlaamse vakbonsleider is. Zoniet hadden alle Vlaamse perscommentatoren en politici weer schamper gedaan over die “wereldvreemde walen”.
Ook heerlijk dat Clauwaert een ABVV’er is. Niet alleen omdat ik dat ook ben, maar omdat in het andere geval alle Vlaamse perscommentatoren en de meeste politici weer schamper gedaan hadden over de “opportunistische oppositietaal van de antipaarse vakbond”.
Proficiat, Clauwaert.
Xavier Verboven en Luc Cortebeeck beginnen al schoorvoetend uw waarschuwing tot de hunne te maken… we hebben het al die jaren gemist.
Ik en velen met mij staan klaar om in actie te gaan, zeker als ook de andere vakbondseisen eisen mee benadrukt worden: raak niet aan het brugpensioen, noch aan de pensioenleeftijd of de 38-urenweek!
(Misschien mag ik het van mijn centrale ook niet zeggen, maar extra tevreden ben ik ook over de visie van Alain Clauwaert over de noodzakelijke hergroepering van het ABVV: een centale voor de diensten, voor de industrie en voor de social profit – c’est tout. Lang leven den AC! Het wordt weer interessant in de vakbond!)

Economisch kerkhof
by evert van wijk Sunday, Nov. 21, 2004 at 12:03 AM
evert@mediatraining.be

Als mensen als Clauwaerts hun zin krijgen dan wordt Vlaanderen een economisch en sociaal kerkhof.

?????
by Staf Monday, Nov. 22, 2004 at 10:24 PM

Ik begrijp je opmerking niet goed.

Het kan toch niet zo zijn dat de verdediging van de belangen van de werknemers per definitie gelijk staat met een "economisch kerhof".

Moeten we echt blijven gedogen dat de kloof tussen "arm" en "rijk" steeds groter wordt.

Moeten we echt blijven gedogen dat duizenden mensen hun job verliezen omwille van de winsthonger van enkelen??

Mogen we echt niet verwachten dat onze lonen gelijke tred houden met de levensduurte?

Mogen we een vakbondsleider die durft ingaan tegen de dictatoriale logica van de markt niet eens toejuichen?



Defaitsme op Indymedia?
by Herman L. Tuesday, Nov. 23, 2004 at 12:19 AM

Zou Evert bedoelen dat we ons maar moeten neerleggen bij de capitulatie van het gros van de politiek en de media?
De journalistieke consensus in alle "westerse" media denkt namelijk niet meer na en volgt de snobistische (neoliberale) unisone analyse (klakkloos gevolgd door de kuddebeesten à la Evert) die hierop neerkomt:
De werkgevers weten wat goed is voor het volk. Ze halen hun inspiratie weliswaar bij Balkenende (die de erfenis van de heilige Pim Fortuyn uitvoert) en bij het Vlaams Blok, maar dat mag evenmin een bezwaar zijn, want die partij heeft in juni één miljoen kiezers achter zich gekregen...
Wel, die snobisten zullen schrikken.
Alain Clauwaert is geen solist!

speel op de bal, niet op de man
by Evert van Wijk Tuesday, Nov. 23, 2004 at 3:26 PM
evert@mediatraining.be

Beste Herman,
Als je van mening verschilt, dat kan gelukkig. Maar blijf op de bal spelen, in plaats van op de man. De moordenaar van Theo van Gogh had ook moeite om dat verschil te maken en je hebt gezien wat daar van komt...

fan van?
by Herman L. Tuesday, Nov. 23, 2004 at 4:47 PM

O, bent u een van die fans van Theo Van Gogh?

Hebt u ook voor Pim Fortuyn gestemd als grootste Nederlander aller tijden?
Waren Theo en Pim misschien kerels die alleen op de bal speelden?

Waar gaan we naartoe als elke tegenstander in het debat meteen in de hoek van extremistische moordenaars wordt gezet?

Waar gaat het met Nederland naartoe?

En misschien kunt u, om weer bij de les terug te komen, met ernstige argumenten uitleggen waarom u vindt dat Vlaanderen ten onder gaat als de vakbonden zich verzetten tegen de provocaties van de werkgevers, beste mediatrainer.

Hallo
by han Tuesday, Nov. 23, 2004 at 4:59 PM

Ze Herman, denk je nu echt dat je ook maar één iemand kan overtuigen op dergelijke manier.

Je kan het niet eens zijn met Evert, maar de vraag die hij opwerpt over de vakbond hoor je wel meer, en niet enkel uit de mond van mensen als Fortuyn of ultraliberalen, ook in het ABVV hoor je dergelijke stemmen, dat weet jij beter dan ik trouwens.

Ik denk echt dat je niemand overtuigt op deze manier.

Volg een mediatraining
by Evert van Wijk Tuesday, Nov. 23, 2004 at 7:42 PM
evert@mediatraining.be

Deze mediatrainer denkt trouwens dat u best wel een traininkje in vooral debat- en discussietechnieken kunt gebruiken...
Hier alvast drie gratis tips:
1. word niet persoonlijk. U wekt dan de indruk dat u niet meer over inhoudelijke argumenten beschikt en u toont zich in de beeldvorming bij derden een slecht verliezer.
2. Haal er geen dingen bij die niet gezegd zijn of niet terzake zijn. Een goed debater zal dat onmiddellijk herkennen en dan komen uw fake-argumenten als een boemerang in het gezicht terug.
3. Relativeer. Dat is beter voor uw bloeddruk en de rest veel succes ermee!

2de poging
by Herman L. Tuesday, Nov. 23, 2004 at 8:03 PM

Ik weet dat het moeilijk is om op deze website aandacht te vragen voor de argumenten van het ABVV, zelfs in dit geval, als een belangrijke nieuwe topman zich wat radikaler opstelt dan wat extreem-links altijd voorspeld heeft.

Maar ik vroeg aan Evert, de mediatrainer en de kenner van debattechnieken, waarom hij denkt dat als mensen als Clauwaerts hun zin krijgen, Vlaanderen een economisch en sociaal kerkhof wordt.

En als jij dat ook vindt, Han, kun jij misschien antwoorden op mijn vraag.

Jah
by han Tuesday, Nov. 23, 2004 at 10:22 PM

Herman nu heb nog steeds geen enkel argument gehoord en blijf je zweren bij wat persoonmijk heen en weer gescheld.

Natuurlijk Herman mag je vragen aan Evert waarom dat zo zou zijn, 100% gelijk.

En een beetje beginnen zeuren over het onbegrip op deze website over het ABVV is volgens mijn 100% naast de kwestie, zelfs al zou het waar zijn, wat het niet is.

groeten
han


dan maar niet...
by Herman L. Tuesday, Nov. 23, 2004 at 11:04 PM

Bon, ik denk dat ik maar beter op Clauwaert zelf (en op Cortebeeck) kan wachten dan op een inhoudelijk antwoord van Evert.