arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL en associaties met extremisme: wanneer leert Vlaanderen haar les?
by AEL-BE Friday, Nov. 19, 2004 at 8:09 PM

AEL wordt weer in verband gebracht met bedreigingen. De criminalisering doet het nog goed. Uit de inbeslagname van onze boekhouding ten tijde van de arrestatie van Dyab Abou Jahjah blijkt opeens een stok om het doodgelopen onderzoek nieuw leven in te blazen. De bedreiger van Bousakla zou een lid zijn van ael. We herinneren ons nog goed de bedreigingen die Bousakla van een SP.a partijgenoot kreeg en dat op de AEL werd afgeschoven. Zo ook nu, de man is geen lid van de AEL. De broer schreef zich in 2002 in.

Buiten het feit dat vele AEL'ers en vele politici altijd al en regelmatig doodsbedreigingen krijgen is het bijzonder laag om de recente bedreigingen weer aan de AEL te linken. AEL houdt zich niet bezig met dergelijke zaken maar probeert integendeel een stem te betekenen voor de Arabisch-islamitische minderheden in dit land.

De aangehouden man is een bekeerde Vlaming en zoals gezegd geen AEL lid. Wat nog altijd niets betekent, zijn gedrag keurt de AEL af maar dienen we te plaatsen in de hutsepot die onze samenleving maakt met termen als moslimfundamentalisme, moslimextremisme, terrorisme, islam, moskee en ga zo maar door... mensen kunnen zich hieraan doodergeren, sommigen kunnen verkeerde zaken uithalen wat nog altijd niets gevaarlijks hoeft in te houden.

Wat wel gevaarlijk is is het amalgaan dat steeds gemaakt wordt door de media, het establishment en hun onbekwame producten waaronder Bousakla zelf. Ze leveren de samenleving geen goede dienst met de criminalisering die moslims dag na dag ervaren. Of zal deze bekeerde Vlaming met de bekende maatregelen de nationaliteit ontnomen worden en terug gestuurd worden naar …

België creëert met dit soort onbekwaam handelen simpelweg een zichzelf-waarmakende voorspelling.

De AEL is alleszins geamuseerd door deze zoveelste onterechte associëring waar weer uit blijkt dat Vlaanderenland niet beter weet.

Tegelijkertijd analyseert de staatsveiligheid op tv en in navolging hiervan premier Verhofstadt de afwezigheid van moslimterrorisme in Belgie. Dat dit bij henzelf en bij de Vlaamse media en intelligentia toch geen reflex tot gevolgtrekking tot stand brengt al is het maar om zelf niet te vervallen in bot extremisme is armoe troef.

Het is duidelijk dat Vlaanderen een snelcursus nodig heeft inzake definities en hantering van terminologie. De AEL beraadt zich over het organiseren hiervan.

en français ?
by antoine Friday, Nov. 19, 2004 at 8:58 PM

Je trouve qu'il serait intéressant que quelqu'un de l'AEL traduise cet article en français. Du côté francophone aussi on a accusé l'AEL, via un de ces membres qui aurait soit-disant lancé des menaces de mort.

C'est vraiment incroyable que ce soit Moureau, du PS qui ouvre un peu les yeux dans cette histoire, et non pas les journalistes de la RTBF qui donnent un avis critique sur le problème. Les journalistes de la RTBF se laissent embobiner dans un anti-islamisme primaire.

Il ne fait aucun doute que ces menaces portent directement atteinte à la communauté musulmane et la criminalise dans l'opinion public déjà hostile à la population d'origine immigrée. Ces menaces ne peuvent venir que de l'extrème-droite, en passe de devenir la première force politique du pays.
C'est vraiment grave...

lees ook
by Guido Saturday, Nov. 20, 2004 at 1:11 AM

http://ovl.indymedia.org/news/2004/11/3648.php

http://ovl.indymedia.org/news/2004/11/3609.php