arch/ive/ief (2000 - 2005)

De ontwapening van het volk
by Rene M Tuesday, Nov. 16, 2004 at 5:21 PM

De ontwapening van het volk door de machtselite is een gevaar voor een vrije, democratische samenleving. Bewust wordt de weg vrij gemaakt voor de fascistische dictatuur.

De heersende klassen in dit land zijn uitermate bezorgd over het feit dat veel mensen een vuurwapen voorhanden hebben.
De politieke partij Spirit dient nu een wetsvoorstel in voor een nieuwe wapenwet die uitgaat van het principe dat het bezit van een wapen niet toegestaan is, tenzij iemands beroep of hobby (bvb jagers) het vereist.(De Standaard)

De traditionele burgerlijke partijen zijn één pot nat, of ze nu SPa, CD&V of VLD heten. Allen beschermen ze het grootkapitaal, de rijken, die het volk uitzuigen.
Het is geen toeval dat nu het zogezegd 'linkse' Spirit naar voren wordt geschoven, teneinde het volk te ontwapenen, en zo de weg voor te bereiden voor de fascistische dictatuur van hun 'Vlaams Belang' vrienden.

Net zoals in de eerste helft van vorige eeuw de Duitse Weimar-Republiek door strenge wapenwetten de opkomst van het Nazi-regime mogelijk maakte.
Tijdens deze fascistische heerschappij was het bvb Joden zelfs verboden messen te bezitten!
We weten allemaal waarom!!!

Er bestaat geen twijfel over dat het fascisme met zijn racistische genocides, het onderwerpen van het volk aan de dictatuur van de grote kapitalisten, het uitmoorden van vakbondsmensen, zijn oorlogen, enz... een ontwapend volk nodig heeft om te kunnen slagen.
Niettegenstaande het Vlaams Blok altijd heeft beweerd voorstander te zijn van het recht op het verdedigen van 'eigendom', verwelkomen zij deze ontwapening ongetwijfeld. Zij spreken immers ook over 'strenge controle' op het wapenbezit en zo meer. (Alleen hun medestanders moeten wapens hebben.)

Deze nieuwe ontwikkelingen zijn dan ook een gevaar voor een vrije, democratische samenleving.
Alleen een gewapend volk kan zijn rechten verdedigen.
In deze tijden van kapitalistische crisis en het afpakken van alle verworven rechten van de gewone werkers, denk maar aan pensioenen, werklozensteun, ziekengeld, loon- en arbeidsvoorwaarden, is het niet moeilijk in te zien waarom de rijke kapitalisten niet willen dat het volk zich kan verdedigen.

Ik roep dan ook op om zich te verzetten tegen deze praktijken. Ikzelf zal mijn recht op wapenbezit tot het uiterste verdedigen, eender wat de gevolgen daarvan zijn.

Iemand die niet wil dat het volk wapens heeft, heeft steeds slechte plannen met de mensen voor, eender wat hij/zij beweert!

Dank u,

Rene M

hoe te vergelijken?
by frank colle Tuesday, Nov. 16, 2004 at 5:45 PM

Hoe valt dit te vergelijken of in overeenstemming te brengen met de situatie in de VS ?

Je ziet spoken
by Carline Tuesday, Nov. 16, 2004 at 6:14 PM

Vind ik toch wel beetje vergezocht hoor. Ik ben radicaal tegen het bezit van vuurwapens om eender welke reden ook (behalve jagers of zo). Als eender wie van plan is om zijn rechten (die we hier in overvloed hebben) met de wapens te verdedigen, dan lijkt een wapenverbod me zelfs hoogdringend.

Beware, Carline
by François Tuesday, Nov. 16, 2004 at 9:34 PM

In your comment you make no difference between the world as you would like it to be (guns forbidden) and the world as it is (guns in the hand of violent police/military forces, racketers, etc).

Making no difference between our direct environment as we would like it to be and the world as it is, is exactly what children do. When we become adults we are supposed to progressively make the difference, even if it is unpleasant. Most of us learn that path not willingly, but because circumstances impose their constraints on us.

Some adults have never learn that path. Most of the time it is because they have been overprotected since their birth (parents, relations, inheritance, etc).

spoken
by eddy Tuesday, Nov. 16, 2004 at 11:26 PM

Ik geef Carline volmondig gelijk. Deze post is te idioot voor woorden. Als je per se wapens wilt dragen, doe dat dan; maar wees dan eerlijk genoeg om te zeggen dat je je argumenten ontleent aan de ultrarechtse National Rifle Association (NRA) in de VS. Ooit Bowling for Columbine gezien? René M. en Charlton Heston, één strijd! En zit alstublieft niet te emmeren over de heersende klassen en het grootkapitaal die een nieuwe fascistische dictatuur voorbereiden... Kom alstublieft met argumenten aanzetten, concrete, nuchter geformuleerde analyses, en niet met gerecycleerde pamfletten uit de jaren '70.

wapens
by willy vdg Wednesday, Nov. 17, 2004 at 10:39 AM

Eddy, heb jij zelf Bowling for Colombine gezien?
Dan toch niet aandachtig, want Michael Moore is hier niet tegen wapenbezit in het algemeen. (Hij zou zelfs een ldikaart van de NRA hebben)
In zijn film maakt hij een vergelijking tussen Canada (waar wapenbezit ook toegelaten is) en de VS. In Canada vallen er toch opvallend minder slachtoffers.
Hij zoekt de oorzaak elders : bij een toenemende kloof tussen arm en rijk in deVS , bij het gebrekkige sociale vangnet, bij de mentaliteit van de Amerikane (wij tegen zij) bij het algemeen racisme en bij de media.

Persoonlijk ben ik ook voor een verbod op wapens, maar dan moet dit gelden voor iedereen. In Engeland bv draagt een politieman ook geen vuurwapen...dat is enkel bij speciale eenheden .

Fuck you
by Thierry Wednesday, Nov. 17, 2004 at 5:19 PM

J'aurai une arme si je veux, je fumerai du cannabis et je snifferai de la coke si je veux, je boirai du Destop si je veux, et je dis MERDE à tous ceux qui veulent m'imposer leur volonté.

Je ne fais de mal à personne et je me défendrai contre ceux qui m'agresse.

Que celles et ceux qui ont besoin de se soumettre le fasse s'ils le souhaitent, mais qu'ils foutent la paix au reste de l'Humanité.

kokkie
by poetin Thursday, Nov. 18, 2004 at 3:59 PM

zolang iedereen die een wapen wil dragen dit doet met een roos slipje en niets anders aan dan vind ik dat het dragen van wapens moet kunnnen.