arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dierenrechtendag 2004 -- do your part!
by Arnoud Koenen Tuesday, Nov. 16, 2004 at 12:02 PM
campagnes@edev.nl

Na de stille tocht van vorig jaar, waaraan ruim 230 mensen meededen en die massaal de aandacht vestigde op het apenmartelcentrum BPRC - Biomedical Primate Research Center in Rijswijk (ZH), is nu de tijd gekomen om de stilte te verbreken!

Dierenrechtendag 200...
indymedia-foto-aird2004.jpg, image/jpeg, 503x357

Om alle spotlights te richten op het leed dat honderdenmiljoenen dieren jaarlijks wordt aangedaan, pakt EDEV op vrijdag 10 december a.s. - Dierenrechtendag (International Animal Rights Day) - wederom groots uit met een nationale demonstratie tegen dierproeven. Voor deze demonstratie geldt de kracht van het aantal: hoe meer mensen op komen dagen, hoe beter! Al die miljoenen dieren in laboratoria door heel Nederland rekenen op jouw aandeel in deze demonstratie!

Zij zijn degene waarvan onder het mom van ‘wetenschappelijk onderzoek’ zonder verdoving botten worden gebroken, gif wordt ingespoten, hun tere huidjes met bijtende middelen worden besmeerd of als oud afval worden weggesmeten simpelweg omdat ze ‘onbruikbaar’ zijn!

JIJ kan diegene zijn die het voor al deze dieren opneemt. JIJ kan die ene persoon zijn die op 10 december z’n stem laat horen om bovengenoemde voorbeelden in het openbaar kenbaar te maken en een verbod te eisen op dit soort krankzinnige wreedheden! Vraag daarom vandaag nog de speciale 10-decemberfolder aan (te zien op www.edev.nl en aan te vragen via: campagnes@edev.nl of via onderstaand adres), deel ze uit en kom met zo veel mogelijk mensen naar de nationale demonstratie op vrijdag 10 december - Dierenrechtendag 2004!! VERBREEK DE STILTE !!


De details op een rijtje:
WAT:
Dierenrechtendag met dé nationale demonstratie tegen dierproeven van 2004! WANNEER:
Vrijdag 10 december van 14.00 tot 18.00 uur
WAAR:
Station Delft Zuid (let op: dus niet Delft CS !!)
GEEN:
Geen honden of kleine kinderen meenemen - het wordt een lawaaierige aangelegenheid! Laat je hond gewoon thuis of regel een oppas!
WEL:
- wel even aanmelden i.v.m. organisatorische redenen via e-mail: campagnes@edev.nl of via onderstaand adres
- veel herrie meenemen: fluitjes, ratels, gastoeters, trommels, megafoons en gewoon alles dat geluid maakt!
Fluitjes zijn overigens aan het begin van de demonstratie ook te koop voor 1 euro per stuk.
De opbrengst gaat direct weer naar de acties van EDEV!

- dit bericht zo veel mogelijk doorsturen! Bedankt!!

Tot 10 december!


EDEV - Een DIER Een VRIEND T.a.v. Arnoud Koenen Postbus 93029 2509 AA Den Haag campagnes@edev.nl www.edev.nl

meer info over BPRC
by ape Wednesday, Nov. 17, 2004 at 9:26 AM

Naast EDEV voeren er nog veel anderen actie tegen het BPRC. Een website met meer info over het BPRC: foto's van binnen, informatieve video, wat kan jij doen, ... vind je op: http://www.bprcmoetdicht.org/.

Iedereen komen de 10de dus!! Of zelf iets doen!

groeten