arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verzet!
by Astrid Essed Monday, Nov. 15, 2004 at 4:36 AM

Ik denk dat het voor Belgische Inymedia-lezers van belang is, niet alleen kennis te nemen van de hieronder genoemde protestsite tegen de toenemende anti-moslimhetze in Nederland, maar er tevens aan deel te nemen


Beste Indymedia-lezers,


Ik wil graag jullie aandacht vragen voor het volgende:

Ik ben ervan overtuigd dat de meesten van jullie evenals ik zeer verontrust zijn over de na de moord op van Gogh toegenomen polarisatie in de Nederlandse samenleving.
In dit verband verontrust mij met name de door Nederlandse politici genomen maatregelen c.q. gedane uitspraken, die mi mede hebben bijgedragen tot de voortschrijdende polarisatie met als gevaarlijkste en meest verontrustende uitingen de recente terroristische aanslagen op zowel Moskeen, Kerken en islamitische scholen.

A Maatregelen en uitspraken:

In de eerste plaats heeft minister Donner ondanks het protest van het OM de brieven van verdachte Mohammed B. gepubliceerd, hetgeen niet alleen tegen de gangbare terughoudendheidsregels is hangende een politioneel en justitieel onderzoek, maar daarenboven een schending is van de rechten van verdachte.
In de tweede plaats verontrust het mij ernstig, dat een aantal leidende Nederlandse politici vooronderstellingen [zoals de eventuele connectie van Mohammed B. met een organisatie van terroristische signatuur, waarvan trouwens het terroristische karakter nog voor de rechtbank bewezen moet worden] presenteren als vaststaande feiten.
De kroon wordt hierbij wel gespannen vanuit VVD hoek, die zich bedient van gevaarlijk-
demagogische Bushiaanse oorlogstaal, hetgeen gezien tegen het licht van de toenemende polarisatie in de samenleving, slechts olie op de golven gooit.

Ronduit verbijsterend vind ik echter, dat ook linkse politici van zowel Groen-Links als de SP hiervan geen afstand nemen en eveneens refereren aan ''terrorisme'' en ''moslimextremisme'' zonder de uitslag van het gerechtelijk onderzoek naar Mohammed B. en andere verdachten af te wachten.

B Aanslagen:

Op het misdadige en terroristische karakter van de recente aanslagen op Moskeen, Kerken en islamitische scholen [gisteren nog een aanslag op een moskee in Hedel, die in het geheel is afgebrand] hoef ik in dit verband niet verder in te gaan.
Er zijn zelfs gevallen bekend van islamitische medelanders, die uit angst voor bedreigingen en intimidaties nzich iet meer op straat durven begeven.
Dit is uiteraared ten enenmale onacceptabel en de nog steeds functionnerende Nederlandse rechtsstaat onwaardig!
Wel is in dit verband hartverwarmend dat het merendeel van de ''autochtone'' Nederlanders deze aanslagen niet alleen resoluut heeft afgwezen, maar direct initiatieven heeft ontwikkeld als de vorming van menselijke ketens bij scholen en moskeen, stille tochten, wachtlopen bij islamitische scholen en andere solidariteitsacties.
Ook is door waakzaamheid van het publiek een groot aantal arrestaties verricht van mensen, die op het punt stonden dergelijke aanslagen te plegen.
In dit verband wil ik tevens benadrukken de solidariteitsverklaring van de Raad van Kerken met de Marokkaanse moslims, alsmede de solidariteitsverklaring van de Liberaal Joodse gemeente in Nederland, die daarin daarenboven de eerste organisatie was.

Een belangrijk signaal is ook geweest het spontane bezoek van Koningin Beatrix aan een Marokkaans jongerencentrum in Amsterdam waarbij zij de gelijkwaardigheid van iedere Nederlandse burger heeft benadrukt.

VERZET:

Echter, uit bovenstaande blijkt duidelijk, dat wij betreffende verzetsacties weinig directe steun of medewerking uit de reguliere ''parlementaire'' hoek te verwachten hebben, vandaar dat ook nu weer de acties voortkomen uit de zogenaamde buitenparmenetaire actiekaders.
In dit verband wil ik jullie met klem oproepen om de site van een nieuw-opgezet protest tegen de toegenomen islam-hetze te bezoeken nl http://www.linksprotest.nl
Onder de link: Ik ben woedend, is nog meer actieinformatie te lezen
Teken ook svp de briefkaart tegen de toegenomen islam-hetze en mail of verstuur deze naar de voorzitter van de Tweede Kamer.

Ik hoop, dat jullie zullen het met mij eens zijn dat het van het grootste belang is NU onze stem te laten horen.

Ik en de meeste Indymedialezers hebben gemeen de verontwaardiging tegen het onrecht in de wereld en het schenden van het Internationaal Recht, laten wij dan nu de nog in Nederland en eveneens Belgie bestaande humanitaire normen en waarden verdedigen.

Vriendelijke groeten
Astrid

olie
by Piet van Regenmortel Monday, Nov. 15, 2004 at 7:30 AM

Olie op de golven = kalmeren
Olie op het vuur = opjutten

De brief die de verdachte op het lichaam van zijn slachtoffer achterliet was toch bedoeld als boodschap aan de wereld?