arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fakkeltocht voor een open stad Leuven
by Bart Coenen Tuesday, Nov. 09, 2004 at 11:45 PM

Op het Ladeuzeplain in het centrum van Leuven verzamelden vanavond enkele honderden mensen voor een fakkeltocht in het teken van democratie, solidariteit en gelijke rechten. Tal van Leuvense middenveldorganisaties riepen op om mee te stappen.

Fakkeltocht voor een...
anti_blok_betoging_leuven1.jpg, image/jpeg, 600x416

Vooraan het spandoek met opschrift ‘Leuven Open Stad’, een beetje verder de leuzen ‘We willen geen blok aan ons been’ en ‘Meer sociale zekerheid is minder verrechtsing’. Volgens de oproeptekst stuk voor stuk gedragen door mensen die geloven in een maatschappij van gelijke rechten voor iedereen en die blijven strijden voor een solidaire samenleving. De sfeer was zoals je die van een eerder koude, maar mooie herfstavond kan verwachten: gemoedelijk. De meeste deelnemers stonden in groepjes wat te keuvelen. Voor velen was het blijkbaar een weerzien met oude vrienden. Veel gesprekken over het Vlaams Blok-arrest kon je hier niet opvangen. Deze mensen kwamen vòòr iets: democratie, solidariteit en gelijke rechten.

Ondertekenaars van de oproep:
ABVV, ACW Verbond Leuven, ACV, het Affront vzw/Amana Dance Theatre, Animo, Attac, Circusschool, Cocoyam, Comac, Foster Parents Plan werkgroep Leuven, KAV, KBG, Leuvens Actieplatform Palestina, Leuvense Derdewereldraad, Los Buenos, Groen/Jong-groen, Open School, Oxfam- wereldwinkel Leuven, Oxfam-wereldwinkel studentenkern, Prego, SJW/SAP, Leuvense Overkoepelende KringOrganisatie (LOKO), Pvda, Studenten met spirit, Vrienden van Cuba…

Contact: Leuvenopenstad@hotmail.com

Veel studenten natuurlijk, maar ook heel wat Leuvenaars stapten mee.
by Bart Coenen Tuesday, Nov. 09, 2004 at 11:45 PM

Veel studenten natuu...
anti_blok_betoging_leuven2.jpg, image/jpeg, 600x415