arch/ive/ief (2000 - 2005)

Slotuitspraak Blok-proces laat nog even op zich wachten
by christophe callewaert Tuesday, Nov. 09, 2004 at 2:48 PM
christophe@indymedia.be

BRUSSEL -- De einduitspraak in het proces tegen het Blok laat nog even op zich wachten. Het Hof van Cassatie nam de zaak in beraad en zal niet voor halfvijf een uitspraak doen.


Kopstukken van het Blok genieten van de media-aandacht (foto cc)

Het openbaar ministerie wil dat de veroordeling van de drie vzw's van het Vlaams Blok definitief wordt. Advocaat-generaal Marc Timperman vraagt daarom dat het Hof van Cassatie het beroep van het Vlaams Blok tegen hun veroordeling wegens racisme door het Hof van Beroep, verwerpt. De advocaten van het Blok voerden een waslijst procedurekwesties aan. Het openbaar ministerie vindt echter dat er geen procedurefouten zijn gemaakt bij het tot stand komen van het arrest van het hof van beroep van Gent van 21 april 2004.

Het proces wordt bijgewoond door de kopstukken van de extreemrechtse partij. Tegenstanders van het Blok lieten het wat afweten. Wellicht zullen zij wel van zich laten horen op de verschillende antiracistische optochten en manifestaties die vanavond ondermeer in Brussel, Leuven, Gent en Antwerpen zullen plaatsvinden. Zo zullen ze moeten vermijden dat het Vlaams Blok opnieuw gaat lopen met alle media-aandacht van de uitspraak.