arch/ive/ief (2000 - 2005)

“Extreem rechts, nee, bedankt !”
by “Extreem rechts, nee, bedankt !” Monday, Nov. 08, 2004 at 3:36 PM
contrasten@yucom.be

Op 9 november aanstaande zal het Hof van Cassatie zich uitspreken over de zaak van de vzw’s van het Vlaams Blok. 9 november is dus een datum die we niet zomaar kunnen laten voorbijgaan. Zeker niet in Brussel.

Beste vrienden,

Op 9 november aanstaande zal het Hof van Cassatie zich uitspreken over de zaak van de vzw’s van het Vlaams Blok. Het Hof van Beroep van Gent had in april 2004 deze vzw’s veroordeeld omwille van hun inbreuk op de wet tegen het racisme.

Als het Hof van Cassatie de uitspraak van het Hof van Beroep bevestigt is dat een overwinning voor al wie zich al jaren inzet voor de democratie. Als de uitspraak van Gent niet bevestigd wordt gaat het Vlaams Blok nog niet zomaar vrijuit. Dan is het daarenboven méér dan aangewezen dat de strijd voor een verdraagzame en solidaire samenleving versterkt wordt.

9 november is dus een datum die we niet zomaar kunnen laten voorbijgaan. Op dat moment willen we met alle verdedigers van de democratie samenkomen: de verenigingen, de vakbonden, de artistieke en culturele wereld, mensen uit de journalistiek…. Daarom deze oproep om massaal naar de MEETING te komen op 9 november 2004 om 18 uur in de BEURSSCHOUWBURG, A. Ortsstraat te 1000 Brussel
(dicht bij de Beurs)

18 uur: Onthaal met muziekgroepen.
Informatie over het arrest van het Hof van Cassatie en de betekenis ervan.

19 uur: Tussenkomsten vanuit de verenigingen, vakbonden, artistieke en culturele wereld, mensen uit de journalistiek…. met tussendoor optredens van verschillende muziekgroepen.

Oproep tot verdere acties.

Verspreid deze meetingsoproep zo massaal mogelijk: per telefoon, sms, mail… Wil je deze brief digitaal ontvangen mail dan naar: contrasten@yucom.be

Vanuit het platform van initiatieven in verschillende steden wordt opgeroepen om ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn op het moment van de zitting van het Hof van Cassatie.
Dus, kom eveneens op 9 november om 9.30 uur naar het Justitiepaleis in Brussel.

“Extreem rechts, nee, bedankt !” verwacht u !
Namens de coördinatie,

Bernard Hubien en Claudine De Cuyper