arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gent, democratische en solidaire stad!
by viva la democrazia Monday, Nov. 08, 2004 at 1:21 PM

Gent, democratische en solidaire stad! Extreem-rechts: neen bedankt.

download PDF (81.7 kibibytes)






Op 9 november a.s. zal het Hof van Cassatie in Brussel uitspraak doen in de zaak van de VZW's van het Vlaams Blok. Deze VZW's zijn veroordeeld door het Hof van Beroep van Gent op 21 april jl. Deze uitspraak van het Hof bevestigde onomwonden het racistisch karakter van deze extreemrechtse partij.



De uitspraak op 9 november zou het arrest van het Hof van Beroep van Gent moeten bevestigen. Maar wij weten dat het gevecht tegen extreem rechts niet beëindigd is. Er is nog veel te doen om de democratie in ons land te laten zegevieren. Wij zullen met zoveel mogelijk democraten aanwezig proberen zijn vanaf 9u30 aan het Justitiepaleis, Dansaertplein, te Brussel om de advocaten van het Centrum en de Liga te ondersteunen en een signaal te geven voor de democratie.



Om deze 9e november niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, hebben een aantal organisaties in Vlaanderen besloten om in de belangrijkste steden bijeenkomsten te organiseren. (Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven).



Wij willen datzelfde doen in Gent.

Deze bijeenkomst zal een gelegenheid zijn om elkaar te treffen en nogmaals ons engagement in deze strijd, die van groot belang is, te benadrukken.

Wij benadrukken dat engagement voor de democratische rechtsstaat met een muzikale fakkeltocht die start aan de Vrijdagsmarkt en eindigt in Kunstencentrum Vooruit.

Tijdens de fakkeltocht houden we ook "a walk of silence" op de Lindelei waar we 1 minuut stilte houden bij het monument van Michael Lustig ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Kristallnacht (Duitsland 1938), want inderdaad op 9 november wordt ook de kristallnacht in europa herdacht.




Wij ondersteunen de juridische strijd van de Liga voor Mensenrechten en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en of we winnen of verliezen op 9 november, eén zaak is zeker: wij zullen samenkomen! en blijven zeggen: " Extreem rechts, nee bedankt! Gent, democratische en solidaire stad!"



Deze oproep is ondertussen ondertekend door: ABVV Scheldeland, ACV Gent-Eeklo, Attac Gent, Democratie 2000, Groen! Gent, Belgisch Afrikaans Slagwerk, Gents Milieu Front (GMF), Hand in Gand Gent, Holebifederatie Gent, Humanistische Jongeren, LEF (Links Ecologisch Forum), Studenten tegen Racisme, 11.11.11. Oost-Vlaanderen.