arch/ive/ief (2000 - 2005)

Activist overleden bij protest tegen het atoom transport naar Gorleben.
by han Soete Sunday, Nov. 07, 2004 at 10:11 PM
han@indymedia.be

Een 21jarige activist is overleden aan ernstige verwondingen nadat de trein met het atoomtransport over de rails was gereden waaraan deze was vastgeketend. De activist verloor hierbij beide benen. Onderweg naar het ziekenhuis is de activist vervolgens overleden. Meer nieuws (in het engels en het Duits) op indymedia Duitsland: de.indymedia.org

Een 21jarige activist is overleden aan ernstige verwondingen nadat de trein met het atoomtransport over de rails was gereden waaraan deze was vastgeketend. De activist verloor hierbij beide benen. Onderweg naar het ziekenhuis is de activist vervolgens overleden.

Meer nieuws (in het engels en het Duits) op indymedia Duitsland: http://de.indymedia.org

http://de.indymedia.org/2004/11/97719.shtml

What happened...
by bruno Monday, Nov. 08, 2004 at 8:42 AM

an extensive report is at http://de.indymedia.org/2004/11/97810.shtml

geen stuiver waard
by leo Monday, Nov. 08, 2004 at 11:34 AM
leo.paepen@pi.be

Vormen van uitbuiting kost mensenlevens.
Irak ,drinkwater,afvaltransport drukken de waarde uit van een maatschappelijk bestel.
Respect voor mensenrechten ,leven,bassisbehoeften komen op de 2de plaats.
Proletariers aller landen verenig U en vecht u vrij.
Om lijf en leden te vrijwaren van de vleesmolen.

strijdbaar en verenigt,Leo

Tja...
by Frank Monday, Nov. 08, 2004 at 4:56 PM

Je moet wel echt een idioot zijn om jezelf aan sporen vast te ketenen. Ten eerste ga je daar een trein echt niet mee tegenhouden en ten tweede weet iedereen met een minimum aan intelligentie dat een trein niet op honderd meter kan stoppen, zeker niet als hij met een loodzware container geladen is.

En bovendien, zou het niet verstandiger zijn het afval gewoon door te laten zodat het zo snel mogelijk veilig in een bunker opgeborgen zit?

respect
by pattattebolleke Monday, Nov. 08, 2004 at 6:59 PM

juist ja: want zulk afval kan wel veilig opgeborgen worden? Of net niet: misschien eerst de feiten op een rij zetten voor je een dergelijke reactie maakt?

Wat het vastketenen betreft: dit heeft in het verleden dergelijke treinen wel degelijk serieuze vertraging bezorgt. De fout lag bij de authoriteiten. Normaal gezien vliegt er een helikopter die verifieert of het spoor vrij is (kwestie dat een ontsporing nogal lelijk kan aflopen ;-)

Ik zou eerst dat engels artikel eens lezen ... en daarna misschien wat meer respect opbrengen voor diegenen die vechten met de middelen die ze hebben.

Respect?
by Frank Monday, Nov. 08, 2004 at 8:55 PM

Veilig opgeborgen? Dat afval wordt in loden containers opgeslagen, in een bunker die een neerstortende jumbo kan verdragen, achter meters beton. Ik denk niet dat het veiliger kan.
Die activisten moeten een beetje realistisch zijn. Er is momenteel geen alternatief voor kernenergie. Heel de wereld weet dat. Steeds meer landen kiezen opnieuw voor kernenergie. China bijvoorbeeld heeft vijftig extra centrales gepland! Tot er een alternatief gevonden is dat evenveel energie oplevert, waarvoor we zullen moeten wachten op kernfusie en dat zit er de eerste twintig jaar nog niet in, hebben we kernenergie nodig. En dat afval moet nu eenmaal ergens opgeslagen worden, of je dat nu graag hebt of niet.
Proberen een trein te vertragen door jezelf aan de sporen vast te ketenen noem ik ronduit dom, wat je motivatie ook mag zijn. Het is altijd mogelijk dat je niet door de helikopter gezien wordt. De trein heeft trouwens nog proberen te stoppen, maar een trein die tien containers van elk tweehonderd ton draagt is niet op een kilometer gestopt. De verantwoordelijkheid voor dit ongeval ligt voor honderd procent bij de activisten.