arch/ive/ief (2000 - 2005)

DISSENT G8, impressies uit Londen!
by Porto Allegre Saturday, Oct. 16, 2004 at 5:00 PM
djuleeee@yahoo.co.in

Autonomous spaces duidelijk interessanter, radicaler, dynamischer, democratischer, doeltreffender en solidairder! Een verslag over de DISSENT G8 dag @ 'Beyond ESF' !

Terwijl het enorm ondemocratisch georganiseerde GLA (Greater London Authority) en SWP (Socialist Workers Party) van de burgemeester Ken Livingstone rustig voorbij gaat met een degelijke opkomst valt er overal in Londen nog heel wat meer te beleven. 'Life despite capitalism', the carnival forum, Laboratory of Insurrectionary Imagination, Solidarity Village, European Creative Forum, European Forum On Communication Rights, The RampART?, The Clandestine Insurgent Rebel Clown Army, Women's Open Day, Invisible Workers, RADICAL THEORY FORUM, Beyond ESF em nog vele andere alternatieve initiatieven hebben er voor gezorgd dat het toch nog de moeite waard was om naar Londen af te zakken.

Een verslag over de DISSENT G8 dag @ 'Beyond ESF':

Het volgende gezellige onderonsje van de G8 zal doorgaan begin juli 2005 in Schotland. Hiervoor werd het DISSENT netwerk opgericht in de herfst van 2003 om het massale verzet tegen de G8top in Schotland te coordineren. Het netwerk bestaat uit verscheidene lokale Schotse, Engelse en internationale bewegingen, groeperingen en organisaties.

Een wereld van verschil met de saaie logge organisatie van het ESF. Zo'n duizend radicale grassroots activisten kwamen opdagen voor de grote 'DISSENT' G8 dag op 'Beyond ESF'.
Verscheiden workshops werden georganiseerd zoals: Wat te doen bij trauma's op betogingen, medische training, legal training, consensus bekomende communicatie technieken, creatie van digitale media, geschiedenis van de G8, enz...

Action Strategy!

Een ietwat meer 'to the point' workshop. Zo'n honderd activisten discussieerden samen over de concrete invulling van de acties:
De lokale Schotse activisten zagen het nog niet volledig zitten om de G8 te stoppen. Ze zijn naar eigen zeggen met weinig en daardoor bang van de verpletterende repressie van de Schotse politie. Ze zagen het niet zitten zonder een massale internationale steun! Maar die kwam er onmiddelijk toen bleek dat iedereen het er over eens was om de G8 werkelijk te stoppen.
Men wil verbreding, betere mobilisatie, een ganse anti-G8 en anti-kapitalistische beweging doen ontstaan in de UK en de blokkades nog veel strategischer aanpakken. Een vaste samenkomst plaats zal er waarschijnlijk niet inzitten omwille van de geografische omstandigheden. Dus we zullen vanop verschillende plaatsen moeten opereren. Gleneagle (waar de G8 doorgaat) is een klein plaatsje en is moeilijk bereikbaar. Maar onbereikbaarheid ligt misschien wel meer in ons voordeel als in het voordeel van de G8! 2000 personeelsleden moeten elke dag getransporteerd worden over lange afstanden! Genoeg sporen, wegen, hotels, restauranten, bedrijven, kortom infrastructuur om te blokkeren, te vernietigen of buiten werking te stellen!
LET'S STOP THE G8, leek toch wel de algemene conclusie te zijn van de dag alhoewl alles nog heel vaag en weinig concreet is.

The 'The Clandestine Insurgent Rebel Clown Army' heeft met zijn enorm creatieve 'recruting session' zowat 200 activisten meegesleurd in hun zotte en fantastische activisme! Het doel is: 1500 CLOWNS NAAR THE G8 IN SCHOTLAND KRIJGEN! Je innerclown in jezelf vinden en dit dan toepassen in je dagelijkse activistentechnieken. Of dat die nu gewelddadig, vredevol, radikaal, anti-kapitalistisch, anarchistisch of wie weet zelfs communistisch zijn! The ARMY, is van plan om z'n 'recruting sessions' verder te zetten over gans het Verenigd Koninkrijk, nu al zijn er plannen om de ARMY naar het continent te brengen.
Er is al sprake van dat ze naar Gent zouden komen!
http://www.clownarmy.org

De afsluitende en allesomvattende meeting 's avonds was er een van in het wilde weg ideeen op tafel smijten. Maar het DISSENT netwerk kan met heel wat nieuwe ideeen verder en mag op een serieuze steun rekenen van tal van internationale grassroots bewegingen uit gans Europa!

FUCK THE G8, LET'S BLOCK IT, LET'S STOP IT, LET'S DESTROY IT!
Trek naar Schotland in 2005!

http://www.dissent.org.uk

verdeel en heers...no thanks
by calimero Saturday, Oct. 16, 2004 at 8:25 PM

Hopelijk wordt het geen soep zoals rond de G8 top in Evian
vorig jaar.Voor vele activisten en mijzelf was toen toch moeilijk om het juiste actiefront uit te kiezen...geneve, Lausanne of annemasse....en er te geraken.Ik zie toch liever één megagrote blokkade zoals in Thessaloniki of Genua....waarbij we de politie in aantal kunnen overtreffen.



foutje
by porto allegre Monday, Oct. 18, 2004 at 9:50 AM

klein foutje in eerste zin:

Terwijl het enorm ondemocratisch georganiseerde GLA (Greater London Authority) en SWP (Socialist Workers Party) "FORUM" van de burgemeester Ken Livingstone rustig voorbij gaat met een degelijke opkomst valt er overal in Londen nog heel wat meer te beleven.