arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ook Groen! vraagt uitleg in Vlaams parlement over inbeslagname Indymedia-servers
by christophe callewaert Monday, Oct. 11, 2004 at 2:11 PM
christophe@indymedia.be

BRUSSEL -- Vlaams parlementslid Eloi Glorieux (Groen!) zal in het Vlaams Parlement aan Vlaams minister van Buitenlandse Aangelegenheden en Media, Geert Bourgeois, vragen welke maatregelen hij kan nemen om de persvrijheid van de getroffen Indymedia-sites te vrijwaren en ook om opheldering te vragen over de concrete redenen van de inbeslagname van de server.

Eloi Glorieux overlegt nog met zijn fractie of de kwestie aan bod komt in het actuele plenaire vragenuurtje. Zo niet zal het onderwerp volgende week dinsdag of donderdag in de commissie geagendeerd worden. “We moeten onderzoeken welke kapstok we hebben op Vlaams niveau,” aldus het groene Vlaamse parlementslid. “Bourgeois is de nieuwe minister van media én van buitenlands beleid en in die zin dus de uitgelezen persoon om die vraag te stellen. Hij kan contact opnemen met de andere autoriteiten, Zwitserland of Italië en desnoods met de Amerikaanse ambassade om toelichting te vragen bij de beweegredenen. Aangezien de indymedia-sites van Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen ook getroffen zijn, komt door die actie de persvrijheid ook bij ons in Vlaanderen in het gedrang.”

Ook Glorieux kan enkel gissen wat de beweegredenen zijn voor de inbeslagname. “Heeft het er iets mee te maken dat er nu net een andersglobalistische campagne loopt tegen belastingsparadijzen en witwaspraktijken? We hebben er het raden naar.”

bij ons
by lephare Tuesday, Oct. 19, 2004 at 10:17 AM

Blijkbaar reikt de bekommernis om de persvrijheid bij Glorieux niet verder dan 'bij ons in vlaanderen' ...

euh...
by christophe Tuesday, Oct. 19, 2004 at 1:16 PM

Glorieux stelt zijn vraag dan ook in het Vlaams parlement aan de minister die bevoegd is voor media in Vlaanderen.

Zoeken we spijkers op laag water, Lephare?