arch/ive/ief (2000 - 2005)

Indymedia server in beslag genomen door de FBI
by indymedia Friday, Oct. 08, 2004 at 1:48 AM

Donderdag 7 oktober is de Ahimsa server in beslag genomen door de Amerikaanse politiedienst FBI. Ahimsa is een belangrijke server binnen het wereldwijde Indymedia netwerk. Meer dan twintig websites zijn getroffen,

Donderdagnamiddag ontving het kantoor van Rackspace in de VS een dagvaarding, waarin verzocht werd om de hardware van Indymedia in Londen over te maken aan de autoriteiten. Rackspace voorziet meer dan twintig Indymedia sites van webruimte vanuit haar kantoor in Londen. Door in te gaan op de dagvaarding, zijn wereldwijd meer dan twintig onafhankelijke nieuwssites verdwenen van het internet.

Aangezien de dagvaarding aan Rackspace en niet aan Indymedia was gericht, zijn de redenen voor deze actie nog onbekend voor Indymedia. Aan vrijwilligers van Indymedia verklaarde Rackspace dat “ze Indymedia geen enkele informatie over de dagvaarding konden geven”.

Voor Indymedia is het onduidelijk hoe en waarom een server die buiten het rechtsgebied van de VS valt, in beslag kan genomen worden door de Amerikaanse autoriteiten.

Tegelijkertijd werd een tweede server ontmanteld die via het internet meerdere radiozenders, BLAG (Linux distributie), en een handvol andere projecten van streaming radio voorzag.

De laatste maanden zijn we getuige geweest van meerdere aanvallen op onafhankelijke media door de regering van de VS. In augustus gebruikten de geheime diensten een dagvaarding in een poging om Indymedia New York City plat te leggen net voor het Republikeins Congres, door de IP logs van een Internet Service Provider in de VS en in Nederland op te vragen. Vorige maand sloot de Federal Communications Commission verschillende lokale radiozenders in de VS. Enkele weken geleden verzocht de FBI om een artikel op Indymedia Nantes te verwijderen, omdat een Zwitserse undercover agent op de foto stond. Nu sluiten de Amerikaanse autoriteiten dus Indymedia websites over heel de wereld.

De lijst van getroffen lokale media centra: Ambazonia, Uruguay, Andorra, Polen, Western Massachusetts, Nice, Nantes, Lille (Rijsel), Marseille, Euskal Herria (Baskenland), Liege (Luik), Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Belgrado, Portugal, Praag, Galicië, Italië, Brazilië, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de globale Indymedia Radio site.

http://www.indymedia.org
+1-415 867 9472 (Hep)

http://archive.indymedia.be | http://archive.indymedia.be
0476 533 188 (han)

Protest op gang trekken
by Kenneth RUMES Friday, Oct. 08, 2004 at 5:20 PM
kennethrumes@hotmail.com

Dit kunnen we zomaar niet laten gebeuren. Het in beslag nemen van de server van Indymedia is een regelrechte aanslag tegen de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Een poging van de geheime diensten om vrije media onmogelijk te maken en kritische stemmen monddood te maken. Hiertegen moet onmiddellijk uitgebreid verzet komen. Hopelijk beseffen ALLE JOURNALISTEN en MEDIAMAKERS het gevaar van deze actie... Vandaag wordt indymedia geviseerd, anderen zullen volgen en alle kritische stemmen zullen gesmoord worden. Daarom deze oproep om indymedia te steunen en solidariteit te laten gelden.

Protest tegen monddood maken van Indymedia
by jolf Saturday, Oct. 09, 2004 at 10:31 AM

Blijkbaar kan de Amerikaanse overheid een organisatie zoals Indymedia plat leggen zonder hierover details te geven aan de getroffene. Het toont onder meer aan hoe kwetsbaar men is op het www en hoe belangrijk de lokatie is van de server. Je blijft beter weg uit de VS en UK, je kiest je provider maar best zorgvuldig uit. Hoever de wetgever staat in dit alles is me niet direct duidelijk, maar ik vermoed dat er op internationaal vlak nog een groot tekort is aan wetgeving terzake.
Ik protesteer tegen de brutale wijze waarop de Amerikaanse overheid Indymedia van het internet heeft gerukt of monddood heeft gemaakt.

Actie is nodig
by Vincent Sunday, Oct. 10, 2004 at 12:09 AM
vinceus@yahoo.com

Ik ben ook van de mening dat dit niet ongestraft kan gebeuren. Het is net door zulke manipulaties van de media dat Indymedia is ontstaan. Men moet dus in de toekomst servers gebruiken die niet zo gemakkelijk bereikbaar zijn voor sommige machtshebbers met dictatoriale trekjes.
In elk geval is inderdaad een protestactie nodig en wel wereldwijd.
Ik denk o.a. aan het sturen van miljoenen mails naar het FBI om ze eens te laten horen wat we ervan vinden.
We moete wel eerst een emailadres zien te vinden.

sommige imc's terug online
by Guido Sunday, Oct. 10, 2004 at 5:49 PM

Sommige indymedia-sites zijn al terug online, wel zonder archieven:

http://germany.indymedia.org/ Germany

http://www.indymedia.org.uk/ UK

http://www.midiaindependente.org/ Brazil

http://italy.indymedia.org/index.php Italy

http://pt.indymedia.org/ Portugal

http://euskalherria.indymedia.org/ Basque country

http://poland.indymedia.org/pl/index.shtml Poland



Indymedia Luik heeft een static-pagina:

http://liege.indymedia.org/

Enkele Franse Indymedia's staan tijdelijk op samzidat:

http://lille.indymedia.org/

Nantes is ook, gedeeltelijk terug online:

http://nantes.indymedia.org/

Zijn nog niet terug online:

http://antwerpen.indymedia.org
http://wvl.indymedia.org
http://ovl.indymedia.org

en: Ambazonia, Uruguay, Andorra, Western Massachusetts, Nice, Nantes, Lilles, Marseille (all France), Belgrade, Portugal, Prague, Galiza, and the global Indymedia Radio site

Meer informatie
by linker Sunday, Oct. 10, 2004 at 9:10 PM

Ook te bekomen bij de rechstreeks getroffen Belgische indymedia's
Antwerpen: imc-antwerpen@STOPSPAMlists.indymedia.org
Luik: imc-liege@STOPSPAMlists.indymedia.org (frans)
Oost-Vlaanderen: imc-ovl@STOPSPAMlists.indymedia.org
West-Vlaanderen: imc-wvl@STOPSPAMlists.indymedia.org

FBI goes Mussolini
by Crapman Monday, Oct. 11, 2004 at 10:38 AM

En dan zeggen dat ze een democratisch land zijn..Begin er toch aan te twijfelen, als ze nu al nieuwsservers gaan in beslag nemen....Smells like fachism 2 me (controle en censuur op nieuws is hét middel bij uitstek om een fachistische dictatuur te ondersteunen, zolang het volk, wij dus, niet teveel weten kunnen ze doodleuk hun gang gaan in de wandelgangan van FBI, Pentagon, Witte huis enz...)

Ik heb ns rondgekeken voor emailadressen van FBI, blijkbaar hebben ze per afdeling alles opgesplitst, voor hoofdkantoor in J Edgar Hoover gebouw heb k niet meteen een gevonden...

op deze url heb je alle emails van de lokale kantoren, de zgn "field offices"

http://www.fbi.gov/contact/fo/fo.htm

Misschien 1 bepaalde server kiezen om massaal naar te mailen?
Zal niet zo veel uitmaken voor Indymedia maar ondertussen zitten ze toch met de gebaken peren en merken ze dat ze niet altijd zomaar hun zin kunnen doen.

----Fuck all fachist pigs----

FB fucking I
by CD Monday, Oct. 11, 2004 at 11:46 AM

Het kan toch niet dat een inlandse veiligheidsdienst die de FBI toch is zomaar in Europa servers en ander materiaal wederrechtelijk komt roven. Ik kan me niet inbeelden dat dit zonder de toestemming van de regeringen van de betrokken landen is gebeurd. Dit is temeer een bewijs dat onze 'democratische regeringen' gewoon vazallen zijn van de niet-democratisch verkozen regering van 'King George and his corporate kingdom'!
Voor de rest nog een prettige dag!
CD

Antwerpen terug online
by Guido Monday, Oct. 11, 2004 at 2:05 PM

zie:

http://antwerpen-indymedia.tk/

Technische oplossing ?
by Ballie Monday, Oct. 11, 2004 at 7:46 PM

Is er geen technische oplossing mogelijk om te voorkomen dat Indymedia van 1 server(-rack) afhangt ?
Sites die volledig van het net afhankelijk zijn (google, dell, amazon, ...) zullen toch wel een complexere architectuur hebben die er voor zorgt dat ook als er 1 server uitgeschakeld wordt, het hele handeltje online blijft ? (via mirroring, verschillende redundante dns-servers, enz).

Indien financieel haalbaar moet de architectuur herbekeken worden, en overwogen worden om de servers globaal te verspreiden over Zwisterland, VS (ondanks dit voorval toch vrij goede wetgeving wat persvrijheid betreft), Europa, enz.

Eventueel kan ook gebruik gemaakt worden van een architectur waarbij vrijwilligers webspace en bandbreedte ter beschikking stellen, zodat alle data op vele verschillende plaatsen beschikbaar is.