arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlaams Blok-jongeren lanceren campagne tegen Che Guevara-film
by X Thursday, Sep. 30, 2004 at 11:15 AM

De film'The Motorcycle Diaries' over de reis van de jonge Ernesto 'Che' Guevara doorheen Zuid-Amerika, trekt momenteel volle zalen. Dat is blijkbaar een doorn in het oog van de Vlaams Blok-jongeren die prompt een campagne lanceren tegen de populaire leider van de Cubaanse revolutie.

Extremist, moordenaar, terrorist”. Het Vlaams Blok komt sterke termen te kort om op hun nieuwe website chegevaar.info hun afkeer voor Che Guevara te verwoorden. Voor hun anti-Che-campagne hebben de Vlaams Blok-jongeren veel geld veil. Van de affiche werden naar verluidt vele duizenden exemplaren gedrukt.

De campagne is het eerste grote wapenfeit van de nieuwe Vlaams Blok-jongerenvoorzitter Hans Verreyt. Vlaams Blok-watcher Marc Spruyt portretteerde Verreut als iemand met de juiste stamboom om het ver te schoppen in het Vlaams Blok. Volgens Marc Spruyt is Verreyt een fervent internetter. Marc Spruyt in De Morgen van 11 september 2004: “Hij huisvest de websites van de IJzerwake, het NSV en een rist andere radicalen, hij kwam ook ooit in het nieuws toen hij bij wijze van studentikoze grap de domeinnaam sp-anders.be voor de neus van Patrick Janssens had weggekaapt (het adres is inmiddels weer vrijgegeven). Ook enkele adressen die naar de IJzerbedevaart verwijzen werden door Verreyt ingepikt.”

el comandante vive!
by ellen Saturday, Oct. 09, 2004 at 11:08 PM

Ik wil even iets zeggen:
er is en zal nooit iemand zo groots zijn als Ché
Steek dat in jullie kopje vlaamsblokkers!!!!!
En zeker jullie domme filip dewinter nie...

EL COMANDANTE VIVE!!