arch/ive/ief (2000 - 2005)

Omtrent de Heilige Ursula
by ace Wednesday, Sep. 29, 2004 at 11:37 PM

Volgend persbericht werd vandaag door LBC-NVK verspreid:

‘De heilige Ursula wilde pas trouwen met de haar toegewezen koning van Engeland wanneer hij zich zou laten dopen. Daarom trokken zij, samen met 11.000 maagden naar Rome. In de omgeving van Keulen stootten zij evenwel op de Hun Atilla die de 11.000 maagden doodde en Ursula liet leven omwille van haar schoonheid. Toen zij echter Atilla de toegang tot haar bed weigerde werd ze met pijlen gedood.’

Het minste wat dus moet toegegeven is dat zowel Ursula als haar entourage tot het uiterste bereid waren hun maagdelijkheid te verdedigen. Zoveel kan vandaag niet gezegd over al wie vandaag in het Revalidatiecentrum Sint-Ursula uit Herk-de-Stad de ontspanningsactiviteiten voor de patiënten wil laten sponsoren en daartoe bereid is op de Campus, op het aan te kopen materiaal en de bedden te verwijzen naar de sponsoren.

Het is ongepast, het doet ‘magen keren’ bij zoveel gebrek aan respect !

Meteen breekt Sint-Ursula ook met ongeschreven maar historische waarden welke zeggen dat Commercie en Zorg van mekaar moeten gescheiden worden.

Laakbaar dus en een test voor de nieuwe Vlaamse minister van Welzijn, Gezondheid en Gezin, Inge VERVOTTE, die hier haar visie op Commercie en Zorg kan demonstreren door de initiatiefnemers in Herk-de-Stad te verbieden reclameboodschappen toe te laten op de Campus.

Maagdelijkheid loont … je verwerft er het aureool ‘heiligheid’ door !

W. CORNELIS
Nationaal Secretaris LBC-NVK

"Ceysens voor het 'ondernemerschap' in de zorg
by Sijsje Thursday, Sep. 30, 2004 at 9:14 AM

Uit De Morgen van 30/09/04: "VLD-fractieleidster Paricia Ceyssens ziet in de bedsponsoring dan weer een ‘doorbraak’ in de zorgsector. De politica pleit voor een “debat over het volwaardig betrekken van de privé in de organisatie van de zorgsector”. Ceysens wil nu aan Vervotte vragen zo snel mogelijk een actieplan uit te werken om het ondernemerschap in de sector te stimuleren."

Zo zie maar hoe scherp de 'echte' ondernemers staan.

7de dag
by Quiest Friday, Oct. 01, 2004 at 11:00 PM

Het moest er van komen - Walter Cornelis en Cyssens met elkaar geconfronteerd in de 7de dag over 'Hoever kan je gaan met privatisering/sponsoring in de zorgsector'. Ook Vanduppen, Demotte, Neels en Justaert zijn in de studio over de medicamentenoorlog.