arch/ive/ief (2000 - 2005)

DHL / Delegees van Aviapartner komen solidariteit betuigen
by raf Friday, Sep. 24, 2004 at 12:42 PM
raf@indymedia.be 0476-954290

BRUSSEL -- "We gaan proberen, maar het zal niet gemakkelijk zijn", antwoordt BBTK-delegee Jan Verbinnen van Aviapartner op de vraag of hij een staking in zijn bedrijf mogelijk acht. Kort voordien heeft BBTK-secretaris Vermeersch opgeroepen tot een staking van alle bedrijven op de luchthaven. Zes delegees van Aviapartner doen mee aan de actie van het DHL-personeel in de Tweekerkenstraat en op de Brusselse Kleine Ring.

"Wij zetten ons achter de oproep voor de staking", aldus Jan Verbinnen, "we gaan nu moeten zien wat de mensen van DHLen de vakbonden ons vragen. De mensen bij Aviapartner zijn in ieder geval met DHL bezig. We volgen in de pers wat er met DHL gaat gebeuren. De algemene opinie is dat de actiecomités tegen het nachtlawaai de rijken zijn die recent zijn ingeweken en die met hun advocaten nu hard staan te roepen. Maar als ge bij een luchthaven komt wonen, weet ge dat er lawaai is. Veel arbeiders wonen in debuurt, hun ouders ook, maar die hoort ge zo niet klagen. Die weten dat DHL werk schept voor laaggeschoolden".

Zal ook Aviapartner de gevolgen dragen als DHL-Aviation zijn hub op de luchthaven niet uitbreidt?

Verbinnen: "Voor een stuk wel. Aviation heeft drie afdelingen: catering, handling van bagage van passagiers en cargo. Nu weet ik wel dat DHL de vracht voor zijn eigen vliegtuigen zelf behandelt. Maar wij doen de handling voor veel vracht voor DHL die met andere maatschappijen wordt toegeleverd of die vertrekt met grote klanten van ons zoals British Airways of Singapore Airlines. Dus daar zou er werk kunnen wegvallen, wanneer DHL-Aviation wegvalt op de luchthaven. Wij doen ook de catering voor de piloten van DHL. Bij ons werken er 1500 mensen. Dat is toch niet niks".