arch/ive/ief (2000 - 2005)

DHL / DHL-bonden roepen op voor werkonderbreking luchthaven
by raf Friday, Sep. 24, 2004 at 11:09 AM
raf@indymedia.be 0476-954290

De vakbonden van DHL lanceren een oproep voor een staking van een uur in alle bedrijven op de luchthaven van Zaventem. Ze willen zo de druk op de politici volhouden, zodat die nu snel beslissen over de toekomst van het DHL-sorteercentrum op de luchthaven. De stakingsoproep kwam er na een ontmoeting van de DHL-syndicalisten met Joƫlle Milquet, voorzitster van de Franstalige christen-democratische partij CDh,en de Brusselse minister Cerexhe.

Volgens BBTK-secretaris Hendrik Vermeersch starten de politieke onderhandelingen (tussen de federale, Brusselse en Vlaamse regeringen) vandaag terug op. De CDh van Milquet en de Franstalige groenen van Ecolo liggen in Brussel nog dwars. Maar toch zou het politieke bedrijf dicht bij een akkoord staan. Het zou nog een kwestie van precieze formuleringen en "punten en komma's" zijn.

Niettemin willen de vakbondsmensen van DHL de druk op de politici volhouden. Daarom gaan ze aan de syndicalisten en werknemers van de andere bedrijven op de luchthaven van Zaventem vragen om gedurende een uur het werk neer te leggen.

Militanten mobiliseren
by raf Friday, Sep. 24, 2004 at 3:21 PM
raf@indymedia.be 0476954290

Van de christelijke vakbond:

"Samenkomst DHL Dossier
Wanneer: maandag 27 september 2004 om 13:30
Waar: Volkshuis - Stationstraat - 1930 Zaventem (Centrum)

Wij doen een oproep aan zoveel mogelijk militanten van verschillende bedrijven om zo massaal mogelijk aanwezig te zijn.
De toekomst van DHL en anderen staat op het spel".