arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gentse stadsdiensten moesten bewust liegen op vraag van burgemeester Frank Beke
by steven desanghere Thursday, Sep. 23, 2004 at 11:45 AM
anarsteven@pandora.be

Gisterochtend stonden in de Kastanjestraat borden opgesteld die een totaal parkeerverbod uitvaardigden voor vandaag. Daarop was wat onrust uitgebroken onder de bewoners van de gekraakte huizen, waarop ondergetekende buurtbewoner zijn burgerplicht trachtte te doen. Met name: zich informeren bij de stadsdiensten.

Een zeer vriendelijke mevrouw aan de lijn van de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen (1) wist eerst van niks, maar belde mij vijf minuten later terug op met de melding dat zij navraag had gedaan van wie die parkeerverbodsborden kwamen. Die waren er gezet door het Stadsontwikkelingsbedrijf, en bij monde van Petra De Mey (te bereiken via nr 09/2696200, zei men mij erbij) (2) was de boodschap glashelder: NIKS om mee in te zitten, het ging om een simpele VEEGACTIE. Dit werd mij zeer duidelijk bevestigd, waarop ik naar de gekraakte wijk trok om dit aan iedereen te melden: met vermelding van de stadsdiensten, de telefoonnummers en de naam van Petra De Mey.
Vannacht stond er een combi met twee 'vriendelijke' flikken te patrouilleren in de buurt, en die zeiden dat zij hier stonden om de laatste auto's weg te halen, vermits de bewuste borden op een mysterieuze manier waren verdwenen.
Pertinente navraag bij dezelfde stadsdiensten vanochtend toonde mij echter een andere waarheid, en een revelatie van een uitgekiende leugen- en propagandatechniek, bevolen vanuit het kabinet van burgemeester Beke.
Bij de Technische Dienst Wegenwerken kreeg ik na doorschakeling vanochtend een redelijk arrogant persoon aan de lijn, met name ene P. De Man, die beweerde dat er vandaag ter hoogte van nr 129 een rioolverpakking diende aangesloten te worden, en dat hij voor de rest van niks wist, tenzij dat de parkeerborden waren weggehaald. Sarcasme klonk door in zijn bureaucratische stem (ingebeeld?). Het was voor mij duidelijk dat deze diensten wél van meer op de hoogte waren.
Daarna toch weer een zeer menselijk persoon aan een lijn gekregen, die mij toevertrouwde dat sinds gisterennamiddag iedereen op de betreffende diensten op de hoogte waren van wat er vandaag stond te gebeuren, maar dat zij EXPLICIET de opdracht hadden gekregen vanop het kabinet van de burgemeester, Frank Beke, hierover niks te vertellen aan mensen uit de buurt.
To be continued.

Laat de maskers maar vallen....

(1) technische dienst wegen, bruggen en waterlopen, woodrow Wilsonplein 1, 09/2667900, tdwegen@gent.be
(2) Stadsontwikkelingsbedrijf Gent, 09/2696200

citaat uit de Prijs voor de democratie aan Frank Beke
by raf verbeke Thursday, Sep. 23, 2004 at 7:26 PM
carineraf@pandora.be 0497/23.07.60.

Onlangs kreeg Frank Beke de tweede Prijs voor de democratie. In het verslag van de jury lezen we:

"Het stadsbestuur heeft een politiek gevoerd van integraal beleid, met participatie en publieke discussie, gericht ook op deelname van uitgesloten groepen en kansarme buurten. Een beleid kan de richting aangeven en een kader aanreiken. Maar er zijn ook actoren nodig, veldspelers die in de samenleving zelf projecten realiseren en die actief, weze het in tegenspraak met het beleid, deelnemen aan de maatschappelijke discussie. Het is dat samenspel van doortastend en samenhangend bestuur met tegensprekelijke discussie en actie, die een basis vormt voor samenlevingsopbouw in een multiculturele context."

Zonder woorden