arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actueel!!! Schanddaad van Gents stadsbestuur in Brugse Poort
by steven desanghere Thursday, Sep. 23, 2004 at 10:28 AM

Op dit moment, 10u15, lijkt een stukje van de Brugse Poort te Gent (Kastanjestraat tussen Acacia en Hulstboom, vlakbij het AC) wel op een belegerde vesting. Het stikt er van de overvalwagens en van een resem ongelikte blauwbloezen. Nu de winter nadert, leek het het stadsbestuur ideaal om vele tientallen huizen, waaronder vele gezinnen, af te sluiten van electriciteit, gas en water.

Er zouden enkele krakers hun egw-rekening niet betaald hebben, dus vond de Gentse burgemeester Frank Beke het opportuun om net op dit moment met veel ongepast machtsvertoon deze huizen af te sluiten van de broodnodige egw.
Er is zeer veel ongenoegen in de buurt omtrent dit manouvre, temeer daar de opgetrommelde flikken en egw-werkers het helemaal niet zo nauw nemen met wie nu al dan niet braafjes zijn factuur had betaald. Zelf geven zij ook toe dat zij eigenlijk niet precies weten wie ze al dan niet moeten afsluiten.
Woordvoerder Geert Janssens vertelde ons daarnet dat het in eerste instantie gaat om de gekraakte huizen in de Hulstboomstraat en de Acaciastraat, en dat de afsluitingswerken in de Brunelstraat voortijdig werden stopgezet toen bekend werd dat verschillende actievoerders hieromtrent momenteel aan het overleggen waren met Frank Beke zelf.
In ieder geval is vandaag iedereen welkom om de misnoegde menigte vandaag te vervoegen en de superarrogante politiemensen en naïeve egw-werkmannen een geweten te schoppen.
Hoogstwaarschijnlijk is deze criminele daad vanwege het stadsbestuur een rechtstreeks gevolg van een Telefactsreportage op vtm die vorige week werd uitgezonden (1).
De onteigende huizen maken deel uit van het prestige-project Zuurstof voor de Brugse Poort, waar de laatste jaren heel wat groeperingen tegen in opstand kwamen (2).
(1) http://ovl.indymedia.org/news/2004/09/3065.php
(2) ondermeer de lsp deed hier tot enkele maanden geleden hard zijn best voor: http://users.pandora.be/lspgent/pamfletgent.htm

meer updates en achtergrondinfo
by steven desanghere Thursday, Sep. 23, 2004 at 2:24 PM
anarsteven@pandora.be

op indymedia oost-vlaanderen