arch/ive/ief (2000 - 2005)

NAF NAF en ZARA doen bont in de ban
by Bite Back Thursday, Sep. 23, 2004 at 8:19 AM
info@biteback.be 0486 601666 Postbus 107 3740 Bilzen



Internationale modeketens NAF NAF en ZARA doen bont in de ban n.a.v. protesten Bite Back

22 September 2004 - Bilzen- De Belgische directies van de internationale modeketens NAF NAF en ZARA hebben vandaag aan dierenrechtenorganisatie Bite Back laten weten geen bont meer in hun Belgische winkels te zullen verkopen. Bite Back begon vorig jaar in België met de bontvrije bedrijvencampagne en had regelmatig contact met beide modeketens over de verkoop van bont in kleding en accessoires. Beide bedrijven bleken niet geheel ongevoelig voor kritiek op hun bontbeleid, maar hadden nog een zetje in de goede – bontvrije - richting nodig om volledig te stoppen met de verkoop van bont.


In maart van dit jaar voerde Bite Back actie bij het Brusselse filiaal van NAF NAF in België
( http://www.biteback.be/news/detail.php?news_id=18 ) en startte begin september een intensieve cyberactie tegen het bontbeleid van ZARA
( http://www.biteback.be/action/class_action.php?act=16 ), met dit fantastische resultaat: beide bedrijven stoppen in België met de verkoop van bont! ZARA zal zelfs in meerdere landen de verkoop van bont volledig stopzetten.

Internationale modeketen MANGO stopte vorig jaar al met de verkoop van bont na acties en op aandringen van Bite Back ( http://www.biteback.be/news/detail.php?news_id=185 )
Bite Back ziet af van verdere (geplande) acties tegen ZARA en NAF NAF en feliciteert beide bedrijven met het diervriendelijke besluit te stoppen met de verkoop van bont in hun Belgische winkels. Bite Back zal zich de komende tijd focussen op winkelketens waar nog bont verkocht wordt en waar nodig actie voeren.

dubble standards
by izabella Thursday, Dec. 23, 2004 at 3:50 PM

HYPOCRISME.
ik ben een overtuigd dierenvriend ,had twee honden, kat en vele dieren op onze boerderij.
dierenliefde heeft zijn grenzen,in plaats van je beklaag te doen over de konijn bonte jasjes en dergelijke dat er verkocht werden(als je daarover gaat zeiken,mag je ook geen kip, vis,ea eten en geen medicijnen en make up gebruiken enz) kijk eerst naar de echte problemen dat er zijn.Idealisme is een basis van vele problemen...



xiza