arch/ive/ief (2000 - 2005)

Miljoenen mars tegen Microsoft.
by han Soete Monday, Sep. 20, 2004 at 1:34 AM
han@indymedia.be

De kans is groot dat U dit artikel leest in een MS Explorer raampje op een MS Windows machine. Je hebt dan nog enkele dagen de tijd om de miljoenen mars tegen Microsoft te vervoegen en over te schakelen naar Firefox of een andere alternatief voor het virus van Bill Gates.

Get Firefox!

"The Marsh to 1 Million Downloads". Doel : op 10 dagen tijd één miljoen mensen overtuigen om over te schakelen van MS Explorer naar firefox om door het internet te grasduinen. Zaterdag 18 september, 4 dagen na het startschot had men de kaap van 1 miljoen reed bereikt waarop de ploeg van firefox besloot om 2 miljoen mensen te overtuigen.

Voor heel wat internet gebruikers is dit eigenlijk geen verassing, de surfplank van Microsoft heeft immers een zeer slechte reputatie. Zelfs de Wall Street Journal raad zijn lezers aan om over te schakelen naar Firefox omdat het veiliger, sneller, geavanceerder en moderner is. "Dump Internet explorer and get Firefox" besluit de WSJ.

Met Firefox kan verschillende websites openen in één venster (tab-browsing) en blokkeer je ongevraagde pop-ups (die vervelende reclame boodschappen die her en der openspringen).

Wil je een eens proeven van opensource software maar durf je niet gelijk van je MS windows verslaving af te kicken, dan is firerfox een goed begin.

http://getfirefox.com
http://www.mozilla.org/products/firefox/

Voor degenen die niet met winblows werken.
by St4lker Monday, Sep. 20, 2004 at 2:50 PM
st4lker@gmail.com

voor degene die op apple werken is er van de makers van firefox, camino.