arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwe 11.be portaalsite verenigt Noord-Zuidorganisaties op het web
by 11.11.11 Tuesday, Sep. 14, 2004 at 3:44 PM

De wereld van internationale solidariteit: voor vele Vlamingen blijft het een ondoorzichtig woud van moeilijke begrippen en vele organisaties. En dat ondanks een Noord-Zuidbeweging die sterk vertegenwoordigd is in het Vlaamse verenigingsleven. Wie heeft er nog het overzicht van deze sector? Met de nieuwe portaalsite van de Noord-Zuidbeweging wordt de surfende Vlaming op zijn wenken bediend. Op zoek naar informatie over ontwikkelingssamenwerking? Zoek niet verder: stel gewoon je browser in opwww.11.been je bent vertrokken!

De oude 11.11.11-website was passé. Hij barstte uit zijn voegen, oogde oubollig en toonde te weinig waar de brede Noord-Zuidwerking voor stond. En dus werd besloten tot een facelift. Maar het werd uiteindelijk veel méér dan een cosmetische ingreep. De leden van de 11.11.11-koepel kozen voor een geïntegreerde webstrategie en vertaalden dit concreet in een portaalsite voor de hele Vlaamse Noord-Zuidbeweging.

Hierbij stelden zij enkele belangrijke principes voorop. Vooreerst moest het een echt portaal worden, dat surfend Vlaanderen toegang verschaft tot de Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Of u nu op zoek bent naar werk in de sector, naar een organisatie die u financieel wilt steunen, naar een overzicht van verenigingen die zich inzetten voor het Zuiden, of u wilt gewoon weten wat die organisaties uitrichten en te vertellen hebben, vanaf nu is daar één centraal adres voor:www.11.be.

Momenteel hebben zich 45 lidorganisaties van 11.11.11 als actieve partner bij het portaal gemeld. Daarnaast vindt u op de website ook nog koppelingen naar tientallen andere Noord-Zuidorganisaties, steun- en solidariteitsgroepen, enz.

Het portaal kenmerkt zich verder door een vernuftig systeem van linkbeheer waarbij elke webpagina kan gekoppeld worden aan bepaalde categorieën, themas, landen, downloads, links, enz. Een artikel over de oorlog in Oost-Congo verschijnt bij de organisatie die het artikel heeft aangemaakt, maar het wordt ook zichtbaar als je in het snelmenu kiest voor het land Congo of het thema Vrede, conflict en veiligheid.