arch/ive/ief (2000 - 2005)

Teken de petitie voor de vrijlating van de Italiaanse hulpverleners in Irak!
by Inge Sunday, Sep. 12, 2004 at 4:39 PM

Oproep voor ondertekening van de petitie voor de vrijlating van de ontvoerde Italiaanse hulpverleners.

Velen onder jullie zullen wellicht reeds gehoord hebben over de ontvoering op 7 september ll.van de twee Italiaanse vrouwen, die in Irak werkzaam waren als hulpverleners voor de organisatie ‘Un ponter per Baghdad’ (Een brug naar Bagdad). Deze organisatie biedt sinds 1992 humanitaire hulp aan de Irakese slachtoffers ten gevolge van de sancties, en later van de invasie en de bezetting van Irak. Deze moedige, jonge vrouwen hebben zich hierbij met hart en ziel ingezet voor het welzijn van de Irakese burgers, die enorm lijden onder de globale machtsstrijd van de wereldmachthebbers.

Simona Torretta heeft een derde van haar leven gewijd aan de hulpverlening in Irak; Simona Pari vervoegde haar in 2003. Als coördinator van de lokale operaties, leidt Simona Torretta projecten voor het herstel van de vernietigde waterinfrastructuur en voor de reparatie van schoolgebouwen. Simona Pari organiseert onder andere educatieve programma’s voor de getraumatiseerde kinderen van Irak. Samen met deze beide vrouwen werden ook Ra’ad Ali Abdul Azziz, een Irakese ingenieur, die voor ‘Un ponter per Baghdad’ deelnam aan schoolprojecten in Bagdad en Basra en Mahnoaz Bassam, een Irakese, die eveneens voor deze organisatie werkzaam was, ontvoerd.

Naast de vernoemde projecten helpt de organisatie om de capaciteit van de lokale irakese organisaties, die gevallen van mensenrechtenschendingen door de bezettende machten rapporteren, uit te bouwen. In april van dit jaar organiseerde ‘Un ponter per Baghdad’ een humanitair konvooi dat voedingsmiddelen, water, bloed en medicijnen verschaftte aan de burgers van het belegerde Fallujah. Vorige maand, toen de USA en de Irakese interim-regering hun offensief in Najaf versterkten, was de organisatie ook daar aanwezig om hulp en bijstand te verlenen aan de Irakese burgers die in het kruisvuur vast zaten.

Het is van groot belang dat de ontvoerders beseffen welke fout ze begaan door deze mensen te ontvoeren. Neem a.u.b een paar minuten de tijd om de petitie voor hun vrijlating en voor de stopzetting van de bezetting van Irak mee te ondertekenen. Je kan dit doen op de volgende site: http://www.petitionspot.com/petitions/freeourfriends

Voor vrede en rechtvaardigheid,
Inge.