arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een zoveelste fase in de opdoekingdrang tav de AEL
by Youssef Thursday, Sep. 09, 2004 at 1:09 AM

Persbericht

AEL-België

08/09/04

Zoals iedereen al in de krant heeft kunnen lezen werd er een zaakvoerder uit Borgerhout opgepakt wegens het gebruiken van een molotovcocktail jegens de politie. Het gaat hier om een bekend AEL-lid wat zeer relevant is in de aanhouding.

Youssef en zijn collega-zaakvoerder werden door de politie meegenomen vanuit hun zaak. De reden was dat ze 'zogenaamd' de auteursrechten van films zouden overtreden. Youssef werd na zijn vraag voor een huiszoekingsbevel hardhandig tegen de muur gezet en iedereen in de winkel werd gefouilleerd. Ook klanten werden geïdentificeerd en hard aangepakt. Over de auteursrechten werd niets strafbaars gevonden en na een nachtje in de cel mochten beide jongens beschikken. Bij de overhandiging van hun spullen werd Youssef meteen terug aangehouden omdat de afgenomen vingerafdrukken zouden overéénkomen met deze die gevonden werden op een molotovcocktail die in november naar een politiewagen zou gegooid zijn.

Het is duidelijk dat een overmacht van drie combi’s niet dienen om de auteursrechten te beschermen maar eerder weeral een fase vormen in de strategie om de AEL klein te krijgen. De auteursrechten waren overduidelijk een excuus om Youssef op te pakken omdat onder andere het afnemen van vingerafdrukken van verdachten inzake inbreuken op de auteursrechten en de ‘toevallige’ ‘match’ met één van de zovele onopgeloste strafzaken die de stad Antwerpen kent er duidelijk op wijzen dat dit hele zaakje uren in de wind stinkt. Dinsdag werd er voor dag en dauw opnieuw binnengevallen in de internetshop en werd letterlijk alles meegenomen. Van beeldschermen tot klavieren en muizen. Het slot werd veranderd en de zaakvoerder kon zijn eigen zaak niet eens betreden. De inval was volgens de advocaten nog altijd wegens het dossier tegen Youssef. Waarschijnlijker is het om de zaak die bekend staat als een ontmoetingsplaats van Marokkaanse jongeren te liquideren. Waar anders heeft de AEL zoveel sympathie als in alle shops en verzamelplaatsen in een Antwerps district zonder jeugdhuizen, zonder vormen van vrijtijdsbesteding voor deze doelgroep, zonder sociale voorzieningen voor deze jeugd.

De AEL heeft sinds de aanhouding verschillende keren mensen gevraagd zich kalm te houden. Van de militanten werd geëist dat ze de zaak niet erger zouden maken dan het al is. We vertrouwen nog steeds op de integere krachten binnen het parket, goed wetende dat ook hierbinnen de strijd volop woedt tussen integere en crapuleuze mensen. De hetze die destijds tegen Abou Jahjah werd gevoerd en waarmee de overheid zich grandioos belachelijk maakte op internationaal vlak wordt verdergezet tegen Youssef met als doel de AEL helemaal te doen verdwijnen. Youssef is penningmeester van de beweging en is inderdaad een publieke figuur die er openlijk voor uitkomt een AEL-lid te zijn wat in deze democratie niet bepaald ongevaarlijk blijkt te zijn. Kamal Awaly, ex-AEL-penningmeester heeft ook al ettelijke huiszoekingen ervaren bij hem thuis en in zijn omgeving. Verschillende vormen van pesterijen achtervolgen hem sinds jaren en dag en zijn persoonlijke bankrekening is al meer dan een jaar geblokkeerd.

De strategie bestaat er nu uit om onze penningmeester in alle mediastilte op te pakken om de risico’s bij een fiasco tot een minimum te herleiden. Het dossier tegen Abou Jahjah is immers ook nog gaande. Strafbare feiten vinden doet het parket niet dus zoekt ze verder en vindt desnoods feiten uit, gericht tegen de AEL-leden die volgens hen de dragers van de beweging vormen. Het is niet de eerste keer en deze zaak zal net zoals de vorige met een sisser aflopen omdat de AEL zich niet met strafbare feiten inlaat. We vormen een politieke beweging die volgens het establishment zo snel mogelijk moet verdwijnen. Na de uitspraak zaterdag voor de raadkamer zal de AEL zich verder bezinnen over de te nemen stappen. Het feit dat de arrestatie alles te maken heeft met de pogingen om AEL te criminaliseren, marginaliseren en uiteindelijk op te doeken is alleszins een strategie waar de AEL zich zeer goed bewust van is. De AEL schaart zich niet in het minst daarom ondubbelzinnig achter haar penningmeester, Youssef R..

media
by dirk Thursday, Sep. 09, 2004 at 1:36 PM

het zegt ook wel wat dat de media hier geen aandacht aan besteden, het lijkt de rest te bevestigen, meestal springen ze massaal op dit soort nieuws

kanjers van oogkleppen!
by Sjakie Thursday, Sep. 09, 2004 at 3:30 PM
sjakiesavontuur@hotmail.com

Ik vind dat de auteur van bovenstaand artikel kanjers van oogkleppen draagt. Als er een 'match' bestaat tussen de vingerafdrukken van Youssef en de vingerafdrukken op een molotovcoctail, dan lijkt me dat een vrij objectieve vaststelling. Wie het nodig vindt met molotovcoctails te gooien is een crimineel en het is niet meer dan normaal dat die persoon wordt opgepakt. Simple comme bonjour!

jah
by ikke Thursday, Sep. 09, 2004 at 8:43 PM

Het is niet omdat de politie zegt dat er een overeenkomst is, dat die er ook daadwerkelijk is.
Bovendie zijn vingerafdrukken op een flesje nog geen bewijs van het feit dat iemand al dan niet de molotov zou hebben geworpen.

Hierboven staat:

1. de AEL zich niet met strafbare feiten inlaat.
2. De AEL schaart zich niet in het minst daarom ondubbelzinnig achter haar penningmeester, Youssef R..

Ze zullen bij AEL wel weten wat ze doen en zeker van zijn dat hun penningmeester niets met die Molotovs te maken heeft.