arch/ive/ief (2000 - 2005)

Klimaatactie 4 oktober
by Iwan Van Merhaege Tuesday, Sep. 07, 2004 at 3:00 PM
iwan@motherearth.org 09/2428752 Voor Moeder Aarde vzw K Maria Hendrikaplein 5 9000 Gent

klimaatactie 04 oktober (smorgens) Gent Zuid stem vandaag nog voor de klimaat oscars

Zoals we allemaal weten is de opwarming van de aarde 1 van de grootste milieuproblemen. Daarom nodigen we jou uit deel te nemen aan de actie op maandag 04 oktober te Gent. Aandachtstrekker is telkens een 10 meter hoge opblaasbare dinosaurus. Deze dino reist heel Europa rond (http://www.foeeurope.org/dinosaur) en staat symbool voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Deze technieken zijn net als de dino's voorbijgestreefd.
Op de website http://www.motherearth.org/climate/nominaties kan je ook stemmen op de genomineerden zowel voor een positieve als een negatieve klimaat-oscar. Stem nog vandaag!

Actie start: 8.00u
Uireiking klimaatoscars: 12.00u

Meer info: anna@ pol@ iwan@motherearth.org

reportage over klimaatwijziging
by Sopie Tuesday, Sep. 07, 2004 at 4:41 PM

deze week een verklarende rapportage gezien op Canvas over de 'zgn' opwarming van de aarde. Hoe komt het dat de zee rond de Malediven daalt ipv stijgt? Zelfs met een enorme temperatuursstijging van pakweg 10°C blijven de ijskappen à -50 tot - 70°C overeind... Wanneer werden de meteorologische metingen gestart? Blijkbaar in het midden van een mini-ijstijd die 140 jaar duurde. Met deze koude temperaturen als referentie kan het niet anders dat de aarde opwarmt. De middeleeuwen waren veel warmer, en nu zal onze planeet inderdaad nog warmer worden. De link met gat in de ozonlaag is een ander paar mouwen natuurlijk...