arch/ive/ief (2000 - 2005)

Herdenking van de dood van sémira adamu
by Vluchteling Monday, Sep. 06, 2004 at 7:49 PM
vluchteling@pandora.be

[BETOGING] Herdenking van de dood van Semira Adamu - Vertrek om 14.00 op Londenplein,1050 Brussel

Herdenking van de do...
semira.jpgsdtqoq.jpg, image/jpeg, 771x400

Zes jaar geleden werd de jonge Nigeriaanse Semira Adamu verstikt door rijkswachters in het vliegtuig dat haar manu militari moest terugbrengen naar een land waarnaar zij nochtans niet wilde terugkeren. De methode met het “kussentje wordt sindsdien niet meer toegepast, maar het opsporen van gezinnen, de willekeurige aanhoudingen en de uitwijzingen gaan onverdroten verder. Dagelijks houdt de politie mensen aan alleen maar omdat ze sans-papiers zijn.
Deze methoden zijn een onderdeel van de politiek om de grenzen op Europees niveau te sluiten. Of het nu gaat om de militairen op de Italiaanse stranden, om de gesloten centra in België of het idee van Tony Blair om echte kampen op te zetten in grenslanden van de Europese Unie, steeds wordt vertrokken van dezelfde logica: ongewenste immigranten verjagen of afschrikken en tezelfdertijd diegenen die reeds hier zijn angst aanjagen en in een onzeker bestaan houden.
Omdat ze aanzien worden als illegalen hebben sans-papiers geen enkele sociale of politieke bescherming hoewel ze deelnemen aan het economisch leven. Daartegen moeten we ons verzetten: de sans-papiers zelf, die een grote groep uitmaken (verschillende tienduizenden in België) maar ook de verenigingen en de Belgische werknemers moeten de strijd aangaan.
Regularisatie van alle sans-papiers!!!
Vrij verkeer en vestiging van personen!!!
Neen aan Fort Europa!!!

Metro Naamse poort Troon, Bus 38-60-95-96 (halte parnassus)
afspraak gent st. pieters: 12:40


S'avonds is er tevens een ontmoeting-debat: 19.00 h
de Pianofabriek, Fortstraat 35 – 1060 St. Gillis

Allen daarheen !

Welke dag ?
by Beno Klee Wednesday, Sep. 08, 2004 at 7:35 AM

Welke dag ?