arch/ive/ief (2000 - 2005)

Karel Teck wordt nieuwe 11.11.11 baas
by 11.11.11 Friday, Aug. 27, 2004 at 1:29 PM

De kogel is door de kerk. Woensdag 25 augustus bekrachtigde de raad van bestuur van 11.11.11 de kandidatuur van Karel Teck als nieuwe algemeen secretaris. Met de benoeming van Teck kiest de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging voor een manager die zijn sporen in eerste instantie verdiende in de bedrijfswereld. Als mede-oprichter van de Ethische spaarbank Triodos en de Microkredietinstelling voor het Zuiden Alterfin is ontwikkelingssamenwerking echter geen vaag begrip voor hem. Karel Teck gaat aan de slag in de Vlasfabriekstraat op 15 september.

Karel Teck is 54 jaar en heeft een rijk gevulde loopbaan. Met zijn diploma van licentiaat in economische wetenschappen ging hij na zijn legerdienst en tussentijdse opdrachten aan de slag bij het toenmalige An-Hyp (AXA). Hij werkte daar van 1977 tot 1992. Vijf jaar als lesgever over economische, sociale en gespecialiseerde onderwerpen en tien jaar in het management van de bank, waarvan zeven jaar als directeur van het kantorennet.

Karel Teck werd daarna medeoprichter van de Triodos Bank in België. Daarmee ging voor hem een droom in vervulling nl. het opstarten van een nieuwe bank waar de basisregels gevormd werden door economische en ethische uitgangspunten. Hij werkte daar tot 1998.  In die periode was hij ook medeoprichter van Alterfin en was hij in hoofde van de Triodos Bank een aantal jaren lid van de Raad van Bestuur van Alterfin.

In 1998 verliet Karel Teck de bankwereld en werd manager van de Weleda-groep. Weleda is een farmaceutisch bedrijf dat natuurzuivere producten voor lichaamsverzorging, zelfzorg en homeopathische geneesmiddelen produceert en distribueert. De Weleda Groep wordt gevormd door het moederbedrijf, Weleda AG te Arlesheim in Zwitserland met een productiebedrijf te Schwäbisch Gmünd in Duitsland. De groep heeft meerderheidsdeelnemingen in een 17-tal landen.

Met de keuze voor Karel Teck als opvolger van Jozef De Witte kiest 11.11.11 voor continuïteit en voor een algemeen secretaris die door zijn persoonlijke visie, zijn gedrevenheid en managementervaring 11.11.11 op een professionele wijze zal leiden.