arch/ive/ief (2000 - 2005)

Europese Defensietop en "Operatie Omega"
by Foreign Press Foundation Wednesday, Aug. 25, 2004 at 9:37 AM
fpf@chello.nl Nederland

Het protest is gericht tegen de defensieplannen van de EU, die onder andere voorzien in de vorming van een snel inzetbare interventiemacht, die desnoods preventief overal ter wereld kan gaan ingrijpen in "crisissituaties".


Deze tekst is ook verzonden aan: 150 NL-media +de NL-parlementariërs.

Onderwerp: Europese Defensietop en "Operatie Omega"

Vergadering van internationale oorlogsmisdadigers:

Euro-defensietop 18 sept a.s. in Noordwijk

Het is een feit, dat de nederlandse deelname aan de amerikaanse oorlogen in Afghanistan en Irak, een schending is van het Handvest van de Verenigde Naties, de Conventie van Genève en nog een hele rits door Nederland als Staat geratificeerde verdragen die met laffe voeten worden getreden.

NRC: http://www.nrc.nl/binnenland/artikel/print/1039243731155.html

Op 18 september vindt in Noordwijk een Europese Defensietop plaats, en dat is een excellente gelegenheid de oorlogsmisdadigers - die voor het immense leed in ook die landen verantwoordelijk zijn - te arresteren en na een eerlijk proces (wat ze hun tegenstanders niet geven) te veroordelen tot langere gevangenisstraffen in Guantanamo bijvoorbeeld.

De Nederlandse Staat is medeschuldig aan oorlogsmisdaden:

http://tinyurl.com/2qfm9

"Operatie Omega" moet verdere oorlogsmisdaden voorkomen.

"Ministers van Defensie van de verschillende lidstaten zullen in "Huis ter Duin" praten over onder andere de verdere ontwikkeling van een gezamenlijke Europese defensiemacht, de "verbetering" van militaire capaciteiten, de oprichting van een Europees wapenagentschap en de verdere uitbouw van een zelfstandige Europese defensie-industrie.

Onder de naam "Operatie Omega" wordt er op de dag tevoren een tegenmanifestatie georganiseerd, dicht bij het conferentieoord. [ Info: http://tinyurl.com/57ax2 ]

Het protest is gericht tegen de defensieplannen van de EU, die onder andere voorzien in de vorming van een snel inzetbare interventiemacht, die desnoods preventief overal ter wereld kan gaan ingrijpen in "crisissituaties".

Ook wordt geprotesteerd tegen de in de Europese Grondwet vastgelegde verplichting tot verhoging van de uitgaven voor defensie en de groeiende handel in en productie van wapens in de EU.

De manifestatie in Nederland vindt plaats op het Palaceplein nabij Huis ter Duin in Noordwijk, vanaf 12.30 uur. Voor mensen die met de trein reizen
wordt gratis vervoer geregeld vanuit Leiden.

Kijk voor meer informatie op http://www.defensietop.tk
of gebruik defensietop@gmx.net

---------------------------------------------------------------------------

Als op de nederlandse regering, het zakenleven en de defensietop - inclusief de hiermee verwante 'journalisten' - de rechtsprincipes van het Nazi-proces in Neurenberg toegepast gaan worden, dan zal blijken dat al deze mensen oorlogsmisdadigers zijn, volledig
medeplichtig aan de huidige en totaal illegale amerikaanse slachtpartijen in de energie-oorlogen.

Ze moeten volgens eerder nog geldende rechtsprincipes worden berecht en veroordeeld zodra Nederland weer een Rechtstaat is.

De handen van deze nederlandse z.g. 'christelijke' regering druipen van het bloed. 'Quislings' zijn het !

Henk Ruyssenaars

De NRC-tekst voor de mensen die daar niet zijn 'geregistreerd':

NEDERLAND HELPT VS BIJ OORLOG IRAK

Door onze politieke redactie

DEN HAAG, 7 DEC. Het kabinet heeft de Amerikaanse regering steun toegezegd bij de planning van een mogelijke oorlog tegen Irak. Nederland denkt aan de inzet van Patriot-raketinstallaties voor luchtafweer in Israël of Turkije.

Dit zei demissionair minister-president Balkenende gisteren na afloop van de ministerraad.

Hij kondigde overleg aan tussen Nederlandse en Amerikaanse militairen over de concrete inzet van manschappen en materieel. Balkenende onderstreepte dat het kabinet nog geen beloftes heeft gedaan, maar ,,in principe bereid'' is ,,mee te werken aan ondersteunende en defensieve taken''.

Het kabinetsbesluit van gisteren volgde op een gesprek donderdag in Den Haag tussen de Amerikaanse onderminister Grossman van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse minister De Hoop Scheffer.

[Die als een van de grote landverraders de globale geschiedenis in zal gaan - HR]

Morgen verloopt het ultimatum dat de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Irak heeft opgelegd. [Dit is verwrongen en gelogen, er was en is geen VN-mandaat; het 'ultimatum' was verzonnen - HR]

Dan moet Irak openheid van zaken hebben geven over alles wat van belang is voor een onderzoek naar de aanwezigheid van massavernietigingswapens. Gebeurt dat niet dan dreigen 'ernstige gevolgen'.

Volgens de VN is inmiddels sprake van een lijst met wapenprogramma's die vandaag door Irak zou worden overhandigd aan de wapeninspecteurs. De lijst beslaat naar verwachting 10.000 pagina's.

[ Alweer gelogen en bedrogen:achtduizend pagina's werden eruit 'geript' door amerikaanse oorlogsmisdadigers op regeringsniveau, dus niemand anders heeft zich een goed beeld kunnen vormen.
http://www.sundayherald.com/30195 - HR ]

Balkenende zei gisteren dat het kabinet en de Tweede Kamer pas een definitief besluit nemen over eventuele Nederlandse steun voor oorlog als de wapeninspecteurs aan de VN rapport hebben uitgebracht.

[ Al lang en wederrechtelijk toegezegd door de ellendige de Hoop Scheffer, die Navo-verrader - HR]

De premier weigerde in te gaan op de vraag of Nederland later nog kan besluiten niet deel te nemen aan de oorlog.

[Personeel dat weigert te antwoorden ?
Te zot voor woorden ! HR]

,,De bedoeling is nu de druk op Irak op te voeren, dan gaat het niet aan te speculeren over mogelijke verdeeldheid in de toekomst.(...) Wij zullen onze verantwoordelijkheid niet ontlopen.''

[ Dat hoop ik ook: allemaal voor de balie ! - HR ]

De PvdA heeft heeft het kabinet gisteravond met spoed om opheldering gevraagd.

De Amerikaanse regering verzocht Nederland ook op 21 november om steun te verlenen bij een eventuele oorlog tegen Irak. Naar nu blijkt gaat dat het daarbij behalve om luchtafweer ook om een vergunning om met oorlogsvliegtuigen in het Nederlands luchtruim te vliegen. [ NRC - 7 december 2002 ]

[ NL als US oorlogsbasis ? Pure schande ! HR]

De op winst beluste oorlogshetzers in dit land hebben ons allemaal internationaal te schande gemaakt. Dat geldt speciaal ook alle collaborerende journalisten, die een schande zijn voor ons beroep.

Wij werken voor de mensen, niet voor de aandeelhouders !

FOREIGN PRESS FOUNDATION
http://tinyurl.com/yvanq
Editor : Henk Ruyssenaars
http://tinyurl.com/2ghoh
The Netherlands
fpf@chello.nl

The Dutch author worked for 4 decades for international media as foreign correspondent, of which 10 years - also during Gulf War I - in the Arab World and the Middle East.

Seeing that every bullet and every bomb breeds more terrorism !
( US Senator Hollings agrees: http://tinyurl.com/2ylmv )

Co-author of the book "Techno-Bandits", on high-tech smuggling [ Houghton Mifflin ]. Guest-lecturer at the Departments of Journalism, at Stockholm University in Sweden, and Aarhus University - Denmark.

Evil triumphs when good men, women and journalists remain silent: Let's fight today, because tomorrow it may be too late.

Help the troops come home: we need them to fight our
'governments': http://www.bringthemhomenow.org/

HR

Nederland mag nu wél...
by Henk Ruyssenaars Wednesday, Aug. 25, 2004 at 12:32 PM


Kijkkijk !

Kort nadat bovenstaande klacht over censuur hier was geplaatst verscheen het artikel alsnog in Nederland:

http://www.indymedia.nl/nl/2004/08/21097.shtml

Zo zie je maar weer wat Indymedia België kan bereiken !

Henk Ruyssenaars :-)

Nederland helpt VS bij oorlog Irak
by Henk Ruyssenaars Friday, Sep. 10, 2004 at 8:07 AM
fpf@chello.nl Nederland


Het heeft niet mogen helpen: bovenstaande tekst over Operatie Omega etc mag in Nederland niet worden gelezen.

Het feit dat het huidige machtsblok in Nederland ook alternatieve nieuwsbronnen kan beheersen, is bekend maar daarom niet minder verontrustend.

Het is goed om de namen van de collaborateurs te onthouden, zodat ze tezijnertijd berecht kunnen worden.

Jammer dat Nederland zo verloederd is, ook op journalistiek gebied.

De media zaaien maatschappelijke verloedering:

http://tinyurl.com/2dwx8

HR