arch/ive/ief (2000 - 2005)

Postbodes Gent staken door
by raf verbeke Friday, Aug. 20, 2004 at 10:53 AM
carineraf@pandora.be 011/24.25.80.

Vanmorgen beslisten de postbodes van Gent 1 om door te gaan met hun staking tegen de GEO-route.

Postbodes Gent stake...
poststaking_20_aug_04_030.jpgsxavgo.jpg, image/jpeg, 600x450

Pletsende regen vanmorgen in Gent. Het leek een voorteken voor het lot van de directievoorstellen als antwoord op de kritiek van de postbodes van Gent 1 op de GEO-route.

De staking begon omdat de werkoverlast 3 dagen na de invoering van de GEO-route in Gent ondraaglijk is. Voorts wil men behoud van vergoedingen zoals bedeling van reclame drukwerk.

De directie antwoordde met herschikkingen van personeel, herevaluatie van vervoermiddelen. Deze voorstellen werden unaniem door de stakers verworpen.Zelfs in volle vakantieperiode wanneer de post op 70% van zijn capaciteit werkt komen de bodes niet rond met hun werk. 10 seconden per bus is gewoon te weinig.

De stakers trokken te voet van de Dampoort naar het uitreikingskantoor Sint-Amandsberg. Daar legde een deel van het personeel het werk neer.

Daarmee komt er geen post in de bus in de ganse 9000 regio tot na het weekend. De vakbonden wachten op nieuwe en betere voorstellen.

Het initiatief vanuit de Dampoortbuurt om de postbodes te steunen werd erg geapprecieerd. Afgevaardigden van wijkwerkingen stonden aan de poort en beraden zich over verdere initiatieven. Er werd gisteren een schrijven gebust in de wijk De Toekomst en daar kwamen heel wat simptathieke reacties op. Ook van verontruste senoren die nu wachten op hun pensioen. De staking is dus over de ganse stad al goed voelbaar. Maar daar gaat het ondermeer om: met de GEO-route wordt weer een stapje achteruitgezet in de dienstverlening, bijvoordeeld naar de senioren. Het oude postkantoor van Sint-Amandsberg vlak bij de Dampoort is een paar jaar geleden al gesloten en dat was al een inlevering op service.

Afspraak alvast op maandag 30 augustus vanaf 5u 30 aan Gent 1 Stapelplein te Gent.

foto
by raf verbeke Friday, Aug. 20, 2004 at 7:35 PM

foto...
poststaking_20_aug_04_030.jpgsxavgo.jpg, image/jpeg, 600x450

foto