arch/ive/ief (2000 - 2005)

Feest voor Venezuela : beursplein Amsterdam
by feestvierders(ex-waarnemers) Monday, Aug. 16, 2004 at 12:50 PM

16 AUGUSTUS CHÁVEZ WINT REFERENDUM! INTERCONTINENTALE DAG IN SOLIDARITEIT MET DE BOLIVARIAANSE REVOLUTIE IN VENEZUELA

16 AUGUSTUS
CHÁVEZ WINT REFERENDUM!
INTERCONTINENTALE DAG IN SOLIDARITEIT
MET DE BOLIVARIAANSE REVOLUTIE IN VENEZUELA

Vandaag vinden verschillende acties plaats over de gehele wereld die de Venezolaanse volksbeweging steunen voor hun recht op zelfbeschikking.

Wij feesten samen met het Venezolaanse volk op het Beursplein in Amsterdam om 15.00! Sambaband ‘Rhythms of Resistance’, zang en nog veel meer....

In Venezuela is gisteren Hugo Chávez als democratisch verkozen president van de Bolivariaanse Republiek Venezuela via een nationaal referendum herbekrachtigd.

Het referendum over Chávez was aangevraagd door de oppositie, die daarvoor de handtekeningen van 20 procent van de bevolking had verzameld.
President Hugo Chávez van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela heeft volgens de eerste uitslagen het referendum over zijn politieke lot gewonnen. Volgens de nationale kiescommissie vindt ruim 58 procent van de Venezolanen dat Chávez mag blijven. Al voor de officiële bekendmaking van de eerste uitslagen liet de oppositie weten de uitkomst van het referendum niet te zullen accepteren.

Dit is waarschijnlijk niet het eindpunt van talrijke aanvallen die sinds jaren door de oppositie gevoerd werden om het beleid van Chávez te besmeuren en het alternatief dat de Bolivariaanse Revolutie stelt tegen neoliberalisme te ontkrachten.

Deze strijd betreft echter niet alleen Chávez : net als in vele andere werelddelen gaat de Bolivariaanse Venezolaanse beweging over de verdediging van het recht op zelfbeschikking, autonomie, participatieve democratie en de waardigheid van allen. Het gaat om de bevestiging van de wil van het volk om een alternatief te vinden voor neoliberaal beleid en het aanvechten van de globale handelsmacht. Tot op de dag van vandaag blijft het volk zich organiseren en verdedigen met succes de revolutie Het is onze plicht om solidariteit te uiten met de Bolivariaanse strijd in Venezuela.

DIT FEEST IS TEVENS DE AFTRAP VAN EEN GLOBALE INFO-CAMPAGNE, DE VOORBODE VAN
EEN GLOBALE ACTIEDAG OP 12 OCTOBER 2004


Meer informatie over Venezuela, ga naar:
http://www.sbid.org http://www.venezuelanalysis.com http://www.aporrea.org
http://www.zmag.org/venezuela_watch.cfm http://www.indymedia.org