arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dodentocht voor Githa wordt helletocht
by Kenneth RUMES Saturday, Aug. 14, 2004 at 9:10 PM
kennethrumes@hotmail.com

Vannacht en vandaag stapten een tiental wandelaars in Bornem de Dodentocht gesponsord voor Githa, een meisje van 18 met een hersentumor. Het werd een zware, lange tocht door de regen en de modder....

Met een tiental stappers, die elk een behoorlijk gevuld sponsorblad bijeenzamelden, werd er vertrokken om 21uur in Bornem voor de traditionele wandeltocht van 100km. De Dodentocht, met ruim 9000 wandelaars, deed haar naam alle eer aan en werd een ware helletocht. De Stappers voor Githa probeerden zo ver mogelijk te raken. Per afgelegde kilometer groeide het ingezamelde bedrag voor Githa. Githa is 18jaar, en heeft een hersentumor. In België is behandeling niet meer mogelijk, en de Duitse therapie die Githa momenteel volgt zit nog in een experimentele fase. Met als gevolg: geen tussenkomst.
Op 11/9 vind daarom in Wilrijk (basisschool DE ARK) een benefiet-familiefeest plaats; hierover geven we u later nog meer info.
Maar gisteren startten de stappers voor een eerste aanzienlijke promotie én al wat centjes in te zamelen onder de regen van Bornem. Waar het aanvankelijk om miezerregen ging, begon het gaande weg te stortregenen. Aan Friesland - Drinks (16km) stond het bedrijfsterrein onder water en ook in Wintam stonden hele delen van het parcours onder water. Op bepaalde plaatsen spetterden we door 50 cm water en modder. Voor de stappers werd het heel zwaar, omwille van de druk op de enkels, de natte voeten en kledij, ...
Het bleef de hele nacht stortregenen en ook tegen de morgen waren er nog enkele pittige buien op het parcours. Op dat moment waren de eerste stappers al terug in Bornem. De meeste stappers ploeterden toen in de modder op de veldwegen rond Londerzeel en Merchtem. Zelf stapte ik precies halfweg in de volgwagen. Maar toch zeker al 3 stappers gingen door en zijn al in Bornem toegekomen. Een verder overzicht en de foto's (tenzij de digitale verzopen is...) de komende dagen.
Het was een zware tocht, maar de strijd voor Githa was het waard om te doen...