arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dodentocht voor het recht op leven
by Kenneth RUMES Thursday, Jul. 29, 2004 at 10:24 AM
kennethrumes@hotmail.com

Githa, een meisje van 18 uit Kontich, vecht tegen een hersenthumor. Maar haar behandeling in Duitsland is duur, en de ziekteverzekering laat haar in de steek. Laten we allemaal een steentje bijdragen...

Dodentocht voor het recht op leven…

Githa is 18 jaar, en sinds september vorig jaar vecht zij voor haar leven. Een hersentumor nestelde zich in haar hoofd en wil maar niet wijken. Via een therapie in Duitsland hopen wij de tumor te verslaan. De therapie is experimenteel en wordt niet terugbetaald. Githa en haar ouders zien intussen de rekeningen maar binnenstromen. Omdat wij niet langer kunnen volstaan met morele hulp van aan de zijlijn, gaan wij Githa en haar familie ook financieel bijstaan.
Op 11 september wordt er in basisschool DE ARK een benefiet georganiseerd. Maar er is meer: op vrijdag 13 augustus start in Bornem de 100 km wandeltocht, ‘De dodentocht’. Wij zoeken zoveel mogelijk wandelaars, die gesponsord de 100 km proberen uitstappen. Maar ook masseurs, bevoorraders, supporters, … zijn uiteraard welkom.
De stappers moeten zelf inschrijven via http://www.dodentocht.be en kunnen zelf sponsors zoeken.
Mensen die iemand willen sponsoren kunnen dat ook via ons. Maar dit is een voorstel:
• elke stapper verzamelt zoveel mogelijk sponsors. Hij/zij laat zich sponsoren per effectief afgelegde kilometer voor een vast bedrag. Als de stapper de 100 km haalt verbindt de sponsor zich tot het betalen van een bonus. Het geld wordt bezorgd zodra de dodentocht gedaan is en op 11/9 overhandigen we alles samen aan Githa.
• Een voorbeeldje: iemand sponsort mij voor € 0.20 per kilometer:
- ik leg 10 km af: ik ontvang € 2 van mijn sponsor
- ik leg 50 km af: ik ontvang € 10 van mijn sponsor
- ik leg de 100 km af : ik ontvang € 20 + € 5 bonus van mijn sponsor = € 25.
Als elke stapper zo’n 10 sponsors vindt, komen we snel aan een heel bedrag. Maar zelfs als je maar 1 sponsor hebt is het tof.
We spreken ook een gemeenschappelijk punt af.
Vanaf 26 juli ben ik zelf te bereiken, maar alle coördinatie gebeurt door Maaike Segers via arkvoorgitha@hotmail.com
Info bij haar of bij persverantwoordelijke Els Vandenbergh (0496/786393) of via benefiet_githa@hotmail.com

Stappen maar !!!! alvast bedankt
Kenneth Rumes