arch/ive/ief (2000 - 2005)

Racistische raid: interview achter tralies
by raf Monday, Jul. 05, 2004 at 10:44 AM
raf@indymedia.be

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben gemaskerde mannen een racistische overval uitgevoerd op het open asielzoekerscentrum van Broechem in de provincie Antwerpen. VRT-televisie interviewde slachtoffers van achter een poort met tralies.

De reportage zat zondag in het nieuws van 19u. Een Tsjetjeense man toonde de letsels die hij overhoudt aan de inval. De beelden deden hard denken aan beelden van gevangenen tijdens de oorlog in Joegoslavië. Waarom deze interview-situatie? "De enige reden die ik kan bedenken is dat de geïnterviewden te bang waren om buiten te komen", zegt Mieke Candaele, woordvoerster van FedAsil."De mensen in het centrum kunnen zo naar binnen of naar buiten. Ze moeten alleen in- en uitchecken. Dit is een open centrum voor asielzoekers, geen gevangenis. Bovendien staat het de mensen in het centrum vrij te spreken met wie ze willen". Ook bij FedAsil zijn ze hevig geschrokken van de aanslag. "We hebben dit nog nooit meegemaakt", zegt Mieke Candaele, "er zijn buiten onze centra wel individuele aanslagen geweest. In Wallonië is bij voorbeeld een bewoner opzettelijk aangereden". De dienst neemt zich voor de veiligheid van de bewoners van het centrum in Broechem maximaal te garanderen.

nazi meeting
by autonome antifa Monday, Jul. 05, 2004 at 1:28 PM

Toevallig was er zaterdag een vrij belangerijke nazimeeting te waasmunster.Het boeltje werd georganiseerd door national alliance en blood and honour.(details over de meeting en de betrokken organisaties kan je op blokbuster.be vinden). Misschien vonden de heren het wel eens leuk om de avond ervoor eens samen "op stap" te gaan.Misschien is het ook een compleet toevallige samenloop van omstandigheden, misschien ook niet...

NO PASSARAN!

Eerdere racistische raid in Wetteren
by stropke Monday, Jul. 05, 2004 at 9:56 PM

Kijken onder activiteiten (december 2003).