arch/ive/ief (2000 - 2005)

SAP jongerenkamp
by Sam Tuesday, Jun. 22, 2004 at 1:53 PM
samvandriessche@hotmail.com

Wat? SAP jongerenkamp

Wanneer? 25 t.e.m. 31 juli

Waar? Zaragoza (Spanje)

Wie? Iedereen die zich jong voelt van geest

Interview met Fréderic van SAP (Socialistische Arbeiders Partij):

Wat is de bedoeling van het SAP jongerenkamp?

FREDERIC: “De anderglobaliseringsbeweging wordt gekenmerkt door internationale meetings en het is uiterst belangrijk om internationale meetings te hebben zodat allerlei mensen bijeenkomen en ervaringen uitwisselen. Het is een kamp van de Vierde Internationale, onze internationale organisatie die bestaat uit ongeveer vijftien zusterorganisaties in Europa. Er gaan vooral jongeren mee van 16 tot 35, maar iedereen die zich jong van geest voelt is welkom op het kamp. Uiteraard wordt extreem-rechts en dergelijke geweerd.”

Wat is het centrale thema en hoe ziet de dagindeling eruit?

FREDERIC: “Er is altijd een thema maar dat is nu nog niet bekend. Ik denk dat het vooral rond de oorlog in Irak en rond de Europese Grondwet en de Europese verkiezingen zal gaan. Het kamp wordt allereerst gekenmerkt omdat het op een socialistische wijze is georganiseerd, dus een op een zelfbeheerde wijze. Je staat 's morgens op en dan kom je met de Belgische delegatie samen. Daar wordt over het kamp, de inhoud en de workshops gediscussieerd. Er wordt ook iemand gestuurd naar de kamporganisatie waar een delegatie van alle landen zit en daar wordt dan nog verder gediscussieerd. Dan heb je in de voormiddag workshops, in de namiddag heb je om vijf uur twee soorten vormingen. Daarvoor heb je vrije tijd met onder andere trommelbands en commissies rond specifieke thema's als studentenstrijd en Europees Sociaal Forum. Er zijn elke dag zeven à acht workshops en de deelnemers kunnen zelf kiezen welke ze willen bijwonen.”

Praktische info?

FREDERIC: “Voor zowel informatie als inschrijvingen kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.sap-pos.org, via het e-mailadres sjw-jgs@sap-pos.org en ook via mijn telefoonnummer (0498/40.22.59).”