arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ecosy zomerkamp
by Sam Tuesday, Jun. 22, 2004 at 1:50 PM
samvandriessche@hotmail.com

Wat? Ecosy zomerkamp

Wanneer? Van 22 t.e.m. 28 juli

Waar? Constança (Roemenië)

Wie? Jongeren van 14 tot 30 jaar

Lorre Schollaert van Animo:

Wat is de bedoeling van het kamp?

SCHOLLAERT: “Het opzet is dat alle socialistische jongeren uit heel Europa samenkomen op een kamp. Daar is het de bedoeling om te overleggen wat er in elkaars landen gebeurt. Het draait meestal rond workshops die op voorhand al opgesteld worden. Ieder land kan een workshop naar voren brengen en dat gaat meestal gepaard met de problemen die zich in dat land voordoen. Wij met Animo hebben een workshop opgesteld over het sociaal label omdat dat een punt is waar we enorm veel informatie over hebben.”

“Wij nodigen al onze leden uit, maar er zijn ook veel mensen die voor de gelegenheid eens willen meegaan. Je moet dus geen lid zijn, een socialistisch gedachtengoed is uiteraard wel noodzakelijk. Je mag bij Animo lid zijn van 14 tot 30 jaar.”

Hoe ziet de dagindeling eruit?

SCHOLLAERT: “De deelnemers kunnen zelf hun programma samenstellen. Je kan de workshops die je wil bijwonen dus zelf kiezen. Naast deze workshops en discussiemomenten is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld sportieve activiteiten te doen. De bedoeling is ook dat er altijd belangrijke sprekers komen, maar wie er dit jaar komt is nog niet bekend. Voor het IUSY- festival bijvoorbeeld, dat is een keer om de drie jaar, verzamelen alle jongsocialisten van de hele wereld en kwamen al sprekers als Ariel Sharon.”

Praktische info?

SCHOLLAERT: “Op de site www.animoweb.be kan je informatie bekomen. Ecosy bestaat uit een aantal organisaties die lid zijn en je moet via een ledenorganisatie inschrijven, bijvoorbeeld via Animo.”