arch/ive/ief (2000 - 2005)

zomerkamp Groen!
by Sam Tuesday, Jun. 22, 2004 at 1:45 PM
samvandriessche@hotmail.com

Wat? Zomerkamp Jong Groen!,

Wanneer? 7 juli t.e.m. 11 juli.

Waar? Reet (Rumst)

Wie? Alle JongGroen! leden en geïnteresseerden

Maarten Koertjens van Jong Groen! licht toe:

Wat is de bedoeling van het zomerkamp van Jong Groen!?

KOERTJENS: “De vorige jaren hebben we daar altijd een actiekamp van gemaakt. Dat was dan eigenlijk een vormingsweek waarin een professionele actievoerder ons training kwam geven. De eerste avond was er een brainstorming van waarrond we actie konden voeren, dan volgde de concrete uitwerking van die actie en op de voorlaatste dag dan de actie zelf. Vorig jaar bijvoorbeeld hebben wij in Genk een actie gevoerd rond jeugdwerkloosheid, het jaar daarvoor in Blankenberge rond energie en luchtvervuiling. Dit jaar verlaten we dat concept omdat het pas verkiezingen en dus enorm druk is geweest voor iedereen. Daarom gaan we het ietwat rustiger aandoen. Dit kamp zal in het teken staan van de herbronning van Jong Groen! en Groen! Wat gaan we nu verder doen nu we mogen blijven bestaan van de Vlaamse kiezer? We hebben vermoedelijk heel wat sympathiestemmen gekregen en op het kamp zullen we bespreken hoe we die kunnen behouden. Ook zullen we praten en creatief nadenken over welke rol Jong Groen! speelt in de Groene partij.

Die ideeën worden dan achteraf naar Groen! doorgespeeld en het is ook de bedoeling voor onzelf om daar de start te geven voor ons beleidsplan voor de volgende vier jaar. Dat we dus zelf zicht hebben op waar we met Jong Groen! willen heengaan. Daarnaast zullen er ook meer ontspannende activiteiten zijn zodat iedereen wat tot rust kan komen na dit toch wel heel zware jaar. Ik denk bijvoorbeeld een fietstocht maar sport en spel komen ook zeker aan bod.”

Waar gaan jullie dit jaar naartoe?

KOERTJENS: “Wij gaan naar Rumst, naar de deelgemeente Reet en daar hebben wij een gebouw gehuurd met een grote tuin waarin wij gaan kamperen.”

Praktische informatie?

KOERTJENS: “Alle informatie is te vinden op de website www.jonggroen.be.”