arch/ive/ief (2000 - 2005)

SPa en we zullen doorgaan ...
by Heyndrickx. E. Wednesday, Jun. 16, 2004 at 6:04 PM

SPa en we zullen doo...
cumul_jpeg.jpg, image/jpeg, 454x567

Spa meshien minder, maar …. ook cumul.

Het zijn er maar 17 …! Het zijn er dus 17 te veel, iemand die verkozen werd door het volk moet zomaar niet (nadien) beslissen om effekes nog wat bijkomende functies (dik betaald) waar te nemen. Hoe kunnen zij nu op een ernstige manier de job van minister uitvoeren en terzelfder tijd burgemeester, advokaat, hoogleraar, dokter, shepen in een gemeenteraad, of voorzitter zijn van allerlei overheids of privee ondernemingen. Iedere normale mens weet dat dit niet kan op een ernstige manier. De zogeheten onbezoldigde mandaten zijn op zijn minst twijfelachtige gevallen.Al deze mandaten zijn het middel om in het vooruitzicht van de volgende verkiezingen mensen te laten geloven dat hun partij al hun wensen zal waar maken en bij de Spa …. Gratis.
De werkelijheid is wel anders, enkele voorbeelden:
- de gemeente Doel (nooddekreet Stevaert)
- de Genocidewet ( totaal afgezwakt),
- 50 miljard Fr (2001) om reuze vliegtuigen(militaire) te kopen
- 80 miljard Fr (2004) om nieuwe militaire voertuigen te kopen.
- 2 miljard Fr lonen per jaar uitbetalen voor het leger.
- Koninklijke famillie, 400 miljoen Fr dotaties per jaar.
- Koninklijke famillie, bescherming: 520 miljoen Fr (2004).
- Massale zogeheten niet naakte …? afdankingen: Sabena,Sobelair, Ford Genk, Renault,NMBS, Phillips Hasselt, Belgacom, Post en nog vele andere.
- Irak oorlog, haven van A’pen : US schepen met oorlogsmateriaal, Oostende vlieghaven: US vliegtuigen met oorlogsmateriaal.
- Massavernietigingswapens in kleine Brogel.( niet in Irak).
- Werkloosheid: 13%
- Onder de armoedegrens: 13%.
- Wedden en pensioenen ( 14 miljard Fr per jaar) voor de katolieke kerkgemeenschap: Pastoors, Dekens enz.
- Onderhoud van kerken en woonhuizen van diezelfde kerkgemeenschap.
- Zelfmoorden: 3 per dag.
- Zwart geld word legaal witgewassen.
Daarnaast is den geldverbrander buiten vervolging gebleven in deze kwestie (dank zij de brusselse Procureur) maar is dan wel Minister geworden zoals Verhofstad beloofd had, wat later werd één van de vroegere partijbonzen vrij gesproken nadat haar man gedreigd had, het boekje van sommige andere kameraden eens open te doen. Werden sommige ex ministers van de Spa opnieuw minister ondanks hun zogeheten ontslag in vorige regeringen en werden alle kinderen van de Spa papa’s ofwel minister of parlementarier.

Volgens Stevaert:
-Staan wij machteloos tegen afdankingen. Wie is wij ?
-Vroeger volgens Stevaert ging voor de middenstanders de bedreiging uit van het communisme, nu van het kapitalisme …? Dus volgens de Stevaert bestond het kapitalisme vroeger niet en zijn de niet middenstanders niet bedreigd.
-De grenzen tussen gelovigen en niet gelovigen zijn voorbij gestreeft …De pastoors zijn al langer op de populistische toer dan Stevaert, maar nog altijd met hetzelfde doel als vroeger,
de enige maar wel zeer belangrijke verandering, men kan het niet meer duidelijk zien of ze
al dan niet pastoor zijn.
Het komt er dus op neer, dat enkel de Partijnaam veranderd is, voor de rest is de Spa niet tegen: koning, staat, kapitaal, vrije markt, of oorlog in het belang van het Imperialisme, en speelt de SPa de kaart van: zonder ons zou het nog slechter zijn …., volgens Stevaert zal de SPa het strenge kapitalisme door middel van naastenliefde en solidariteit omvormen tot een solidaire samenleving. De paus zou het niet beter kunnen zeggen
In afwachting worden de palestijnen verder kapot geschoten blijft Irak voor onbepaalde duur bezet en is het Vlaams Blok de grootste partij geworden.

Etienne Heyndrickx Blankenberge





doe zo voort
by Paul Wednesday, Jun. 16, 2004 at 6:20 PM
joshuah@gnostica.be

maak nog zo'n tekeningske, het blok zal u danken :-(

euh ...
by han Wednesday, Jun. 16, 2004 at 6:37 PM

Dus iedereen die kritiek heeft op de regering, het beleid en de partijen die daaraan deelnemen die maakt propaganda voor het Vlaams Blok??

Ook al heb ik vragen bij bovenstaand tekeningetje, ik denk dat het gebrek aan linkse kritiek op het beleid één van de oorzaken is waarom mensen hun ongenoegen uiten door de stemmen op extreem rechts.

Ik hoop dat bij de volgenden verkiezingen de media hun lesje hebben geleerd en dat ze meer ruimte zullen geven aan de radikale-sociale oppositie in plaats van enkel de anti-sociale oppositie aan het woord te laten.

Het is nodig dat mensen hun kritiek funderen, argumenteren, nuanceren, ... dat kan allemaal waar zijn, maar laat ons niet beginnen met mensen die kritiek geven de mond te snoeren, want dan blijft er enkel nog de anti-sociale tegenstem over.

Groeten


han

SPa en we zullen doorgaan
by Heyndrickx E. Wednesday, Jun. 16, 2004 at 7:11 PM

akkoord met de opmerking van Han en ... ik heb niet voor het Blok gestemd