arch/ive/ief (2000 - 2005)

Karel De Gucht en consequentie
by Kenneth RUMES Tuesday, Jun. 15, 2004 at 12:49 AM
kennethrumes@hotmail.com

Je kan Karel De Gucht (VLD) veel verwijten, maar hij is en blijft consequent. Een eigenschap waar het veel politici aan ontbreekt.

Gisterenavond, in een eerste reaxie op de verkiezingsuitslagen bleef Karel De Gucht (VLD) opvallend discreet. Nadat hij zich binnen de VLD kantte tegen het migrantenstemrecht en openlijk rebelleerde, moest hij baan ruimen voor Dirk Sterckx als voorzitter van de VLD.
Nu heb ik het ook nooit met De Gucht gehad, maar hij bleef consequent. Hij herhaalde dat het migrantenstemrecht de VLD en de rest van de traditionele partijen stemmen kostte ten voordele van het VLaams Blok. Dat op zich kan kloppen, maar mag m.i. geen reden zijn om het niet in te voeren. Overigens laat de migranten opletten - Geert Bourgeois (CD&V-Nva) kondigde inderdaad aan te ijveren op federaal vlak voor een afschaffing van het migrantenstemrecht...
Toen men De Gucht voorstelde om met een 'gezuiverd' Blok te gaan regeren, zei hij kort en krachtig: 'Nooit met Karel De Gucht'. En dat vond ik knap. Want op die manier heeft hij zich in heel de discussie altijd gedragen, hard en liberaalrechts, maar consequent. MOet je tegenwoordig al niet even opgelucht zijn als een politicus dát kan?

konsekwent
by bernard Tuesday, Jun. 15, 2004 at 12:53 AM
bernard@belgium.be

Consequent ?
Het is zo dat ten persoonlijken titel De Gucht voor het migrantenstemrecht was
Hij heeft dit zelf verklaart
Dus zijn houding is helemaal niet moedig