arch/ive/ief (2000 - 2005)

Regenboogvlag Casa Rosa Gent hangt halfstok
by Isha Van Alsenoy Monday, Jun. 14, 2004 at 4:40 PM

De Regenboogvlag van Casa Rosa in Gent, de thuisbasis van de Holebifederatie en Wel Jong Niet Hetero (WJNH), hangt halfstok. Haar bewoners zijn in de rouw na de verkiezingsuitslagen van zondag. De grote winst van het racistische Vlaams Blok is voor de verdedigers van de rechten van holebi?s een slag in het gezicht. Toch hopen de organisaties constructief samen te werken met de volgende Vlaamse regering.

WJNH en de Holebifederatie hopen dat deze verkiezingsuitslag geen neerwaartse spiraal in gang zet die de verworven rechten van holebi?s zal terugdraaien. Belgiƫ heeft de laatste jaren goed werk geleverd op vlak van gelijke rechten voor holebi?s. De holebigroepen zouden het jammer vinden mocht dit positieve klimaat verloren gaan. Om aan te geven dat de holebi?s erg geschrokken en aangeslagen zijn van de verkiezingsuitslag en de aanhoudende groei van extreem-rechts, wordt de regenboogvlag aan de Casa Rosa halfstok gehangen.



De Holebifederatie hoopt als pleitbezorger van holebirechten dat CD&V/N-VA, het kartel dat volgens de resultaten aan zet is, bij de vorming van de nieuwe regering dezelfde positieve samenwerking zal nastreven als de vorige Vlaamse regering. Onder meer op vlak van Gelijke Kansen, Welzijn, Onderwijs en Tewerkstelling is nog werk te verrichten.



Voor meer informatie over dit persbericht kan u terecht bij

Isha Van Alsenoy, woordvoerster van de Holebifederatie: 09/223 69 29 of 0475/43 16 41 isha.vanalsenoy@holebifederatie.be - http://www.holebifederatie.be

Sven Pichal, woordvoerder Wel Jong Niet Hetero: 0479/26 38 98

sven.pichal@weljongniethetero.be - http://www.weljongniethetero.be