arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het Vlaams Blok IS al aan de macht!
by Christian Dick Sunday, Jun. 13, 2004 at 11:53 PM

Het Vlaams Blok is al aan de macht. Niet in Vlaanderen gelukkig, maar wel elders en onder een andere naam.

Wie zich afvraagt wat het Vlaams Blok in de praktijk zoal kan betekenen, doet er goed aan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen naar de VS. De partij die daar aan de macht is, heeft alle kenmerken van het Vlaams Blok en draagt bovendien een groot deel van hetzelfde programma uit.

Het is zeker waar, men pleit er niet voor een onafhankelijk Vlaanderen en men wil ook de migranten niet terugsturen. Dat zou nogal moeilijk zijn, aangezien het allemaal allochtonen zijn.

Maar in essentie voert men daar dezelfde politiek die het Blok hier voorstaat. En dat geldt zowel op economisch vlak als op het gebied van Orde en Veiligheid, onderwijs, de rechten van vrouwen, die van minderheden, syndicale rechten en de permanentie inductie van angst bij een groot deel van de bevolking.

Tot wat dat allemaal kan leiden, merken we elke dag. Eén detail daarvan wilde ik de lezers niet onthouden. Het gaat over het gevangenissysteem van de VS, over hun respect voor mensenrechten en internationale verdragen en de brutale en niets ontziende manier waarop ze denken hun belangen te verdedigen.

Het oorspronkelijke artikel staat hier

De Gehime wereld van de VS-gevangenissen

De regering van de VS runt - in samenwerking met de belangrijkste bondgenoten - een 'onzichtbaar' netwerk van gevangenissen en detentiecentra waarin duizenden mensen zijn verdwenen zonder spoor achter te laten.

In de afgelopen jaren werden duizend zogenaamde militanten over de wereld verspreid en rondgevoerd door geheime diensten van de VS, Arabische landen en landen uit het Verre Oosten. Dit gebeurde in het geheim en tegen de wetgeving op de uitlevering in.

Die verbazingwekkende trafiek betreft ondermeer Britse staatsburgers die vanuit het Westen naar landen werden getransorteerd waar ze gemarteld kunnen worden.

Vaak gaat het over mensen die door rechtbanken werden vrijgesproken en daarna door de Amerikaanse geheime diensten werden uitgeleverd aan buitenlandse mogendheden.

de rest staat hier