arch/ive/ief (2000 - 2005)

Migranten en het CD&V-NVAkartel
by Kenneth RUMES Saturday, Jun. 12, 2004 at 1:02 AM
kennethrumes@hotmail.com

Zondag doet iedereen maar wat ie wil, maar ik schrok toch weer van de affiches van CD&V-NVA voor de vensters van een aantal migrantengezinnen... Dit is je reinste onzin!

Vorige week nog in Het Laatste Nieuws traden o.a. Inge Vervotte, Yves Leterme en Geert Bourgeois (CD&V-NVA) in discussie met de lezers. Daarin werd onomwonden aangekondigd dat bij een mogelijke regeringsdeelname dit kartel het migrantenstemrecht mogelijk terug zal afvoeren. Vreemd, want CD&V keurde het oorspronkelijk mee goed... Het geeft dan toch te denken over het waarom van een aantal migrantenkandidaten op hun lijst. Puur volksverlakkerij en poging tot stemmenwinst bij deze 'nieuwe groep kiezers'?
Ik begrijp alvast de migranten niet die hierin meestappen: opkomen voor CD&V-NVA, affiches hangen of er op stemmen.
Van vele mensen in Lier (migranten) hoorde ik dat zij Groen! gaan stemmen. Het kon erger natuurlijk, maar vergeet niet dat AGALEV (de voorloper van Groen!) wel veel blabla, maar weinig boemboem verkocht. Het migrantenstemrecht kwam er niet terwijl zij in de regering zaten, zij lieten probleemloos de Amerikanen hun oorlogswapens langs Antwerpen passeren en deden niets tegen de oorlog in Irak... Terwijl zij op dat moment zelfs mee in de federale en Vlaamse regering zaten... En waar was Agalev toen FORD-Genk sloot? Waar staat Groen! nu de ouders van de vermoorde kindern weer in de kou blijven staan? Waar is de uitbouw van de ontwikkelingshulp? In hoeverre werd het milieuverdrag van Kyoto door hen meegerealiseerd? Ik vrees dat Groen! ook wat mager uitvalt, zeker als je het vanuit het migrantenstandpunt bekijkt...
't Was maar dat ze het geweten hebben...

WRONG SHOT
by Marc Vercoutere Saturday, Jun. 12, 2004 at 3:45 PM

Begin vooral maar alweer te schieten op de verkeerde. Als minipartij in de regering heeft "Agalev" en met name Meryem Kaçar tot het uiterste gevochten om het stemrecht er door te krijgen. Dank zij het bedrog van de Franstalige Liberalen is dat uiteindelijk niet gelukt.
Dat Agalev flaters geschoten heeft tijdens de voorbije regeerperiode, weten ze ondertussen ook zelf wel.
Ondertussen is "Agalev" "groen!" geworden en tegelijk een kleine partij, die haar vechtlust deels heeft teruggewonnen.
Over Kyoto: Freya Vdb heeft enkel gerealiseerd wat in de jaren daarvoor voorbereid werd. Trouwens behelst Kyoto slechts een achtal procent uitstoot met diverse vluchtwegen er boven op. Groen moet en zal verder gaan. Kyoto is nu reeds voorbijgestreefd. Nu nog gaan roepen om kyoto is als de brandweer roepen als het kot al afgebrand is. (wat niet wil zeggen dat het weinige wat Kyoto ook is geen stap in een betere richting is)
Aan donkergroen om de partij verder in de goede richting te laten evalueren. Aan links om dat proces ten volle te ondersteunen. Altijd welkom aan de groene linkerzijde. En hopend op een sterk Groen en links oppositiefront.