arch/ive/ief (2000 - 2005)

Steunt de Belgische & Nederlandse journalistiek de oorlog in Irak ?
by Henk Ruyssenaars Wednesday, Jun. 09, 2004 at 8:57 PM
fpf(at)chello.nl Nederland

Collegae van de BRT / VRT belden op in den vreemde waar ik zat, en zeiden : " Kun je dat ook even aankaarten", en ze gaven dan een voorbeeld en informatie, die ik dan zelf kon beoordelen en vroegen of we die we samen konden gebruiken.


Belgische & Nederlandse Journalistiek

Collegae van de BRT/VRT belden op in den vreemde waar ik zat, en zeiden : " Kun je dat ook even aankaarten", en ze gaven dan een voorbeeld en informatie, die ik dan zelf kon beoordelen en vroegen of we die we samen konden gebruiken.

En dat werkte...

Er waren heel weinig nederlandse journalisten die ooit hetzelfde deden ... en de laatste jaren zijn ze in de 'politiek-commerciele mist' verdwenen.

Jammer voor de mensen waar ze voor kunnen werken.

Henk Ruyssenaars

( ex-BRT & Algemeen Dagblad - correspondent ) :

Laten we aannemen dat iets meer dan de helft van de Nederlanders inderdaad 't 'sneuvelen' van nederlandse soldaten in Irak OK zou vinden: bewijst dat dan niet de absolute verloedering van deze bevolking die een verlogen en bedrogen oorlog - die illegaal is - alleen accepteert omdat de journalisten in gebreke blijven ?

De Nederlandse 'Journalistiek' is zwaar ziek !

AD - Woensdag 9 jun 2004 - Nederlanders verdeeld over Irak-missie ?

Algemeen Dagblad - ROTTERDAM - Nederland is verdeeld over de vraag of Nederlandse militairen nog langer in Irak moet blijven.

Iets meer dan de helft (51,2 procent) vindt dat Nederland moet vertrekken en 48,8 procent is voor een verlenging van de missie.

Dit blijkt een enquête in opdracht van het Algemeen Dagblad onder 750 mensen.

(HR: die peilingen en resultaten bestel je, en kóóp je al sinds jaren: het AD is misschien weer op de NRC-toer en maakt er geen journalistiek maar politiek, zoals de afgelopen tientallen jaren ?).

Het nederlandse z.g. kabinet - dat op de koers van Bush vaart - neemt vrijdag een besluit over een langer verblijf van de militairen. (Doen ze, die ,,,,,, /HR).

Opvallend is dat vooral vrouwen een voorkeur hebben voor een vertrek: 61,9 procent, tegen 40,5 procent van de mannen. ( Vrouwen gebruiken hun verstand./HR)

Van de ondervraagden met een voorkeur voor PvdA is 62 procent voor terugtrekking.

Aanhangers van de (ook huichelende en stelende / HR) regeringpartijen CDA, VVD en D66 steunen in meerderheid een langere aanwezigheid. (Idioten !)

De meeste ondervraagden (52 procent) vinden
het sneuvelen van Nederlandse militairen in Irak
aanvaardbaar. Bijna 40 procent vindt dat niet.

(Gebruikt nog verstand, het kabinet etc. niet/HR)

Voor het verlenen van in elk geval financiële hulp aan Irak is 60,8 procent.

(Dat is de voorbode ervan dat men ons nederlandse belastinggeld gaat gebruiken om de eigen VVD etc zakken te spekken: zoals gebruikelijk.

Het permanente ontvreemden c.q. 'graaien'' hetgeen gewoon als 'stelen' aangemerkt dient te worden.)

[ enditem - DE TELEGRAAF - URL.: http://tinyurl.com/yt8ky]

HR - Eerder: Mensen geconditioneerd...? (06-03-2002)

"Via onvoldoende scholing en vooral door de media zijn veel mensen geconditioneerd. Zo accepteren ze nu gemakkelijk (pro-bombardementen Afghanistan 83% ?) het doden van mensen."
[ http://tinyurl.com/p1c6 ]

Het is mijn volledige overtuiging dat als de z.g. 'Nederlandse journalistiek' niet zo beschamend in gebreke zou zijn gebleven de afgelopen twee decennia,
we nu een beter corps journalisten en zeker niet deze totale geestelijke verloedering zouden hebben als de NVJ en consorten heeft gefabriceerd.

Het feit dat 52 % volgens deze (ook al niet te vertrouwen) Algemeen Dagblad 'peiling' op advies van een voilledig verlogen 'regering' het sneuvelen van
Nederlanders elders accepteert is het ergste "brevet van onvermogen" dat aan Nederlandse journalisten en hun leraren uitgedeeld kan worden.

Laten we aannemen dat iets meer dan de helft van de Nederlanders inderdaad 't 'sneuvelen' van nederlandse soldaten in Irak OK zou vinden: bewijst dat dan niet de absolute verloedering van deze bevolking die een verlogen en bedrogen oorlog - die illegaal is - alleen accepteert omdat de journalisten in gebreke blijven ?

Reacties gaarne :
Henk Ruyssenaars - fpf@chello.nl

De figuren die in Nederland (en elders) schuldig zijn aan de laatste genocidale ontwikkelingen zullen voor een soortgelijk Tribunaal moeten verschijnen als dit, aangezien 'justitie' in Nederland door-en-door verrot is:

Bertrand Russell: http://www.mcmaster.ca/russdocs/russell.htm

Daar was ik tien bij als journalist, "and it worked" !

Dutch cowards and the US wars: http://tinyurl.com/z6h8

Henk Ruyssenaars - (ex-Algemeen Dagblad-correspondent)

FOREIGN PRESS FOUNDATION
http://tinyurl.com/2rvub
Editor : Henk Ruyssenaars
http://tinyurl.com/2ujbl
The Netherlands
fpf@chello.nl

The Dutch author worked for 4 decades for international media as foreign
correspondent, of which 10 years - also during Gulf War I - in the Arab
World and the Middle East.

Seeing that every bullet and every bomb breeds more terrorism !

Evil triumphs when good men, women and most journalists remain silent:

The coming US-coup in Venezuela: http://www.vheadline.com/

Help the troops come home: we need them to fight our 'governments'.

http://www.bringthemhomenow.org/

HR