arch/ive/ief (2000 - 2005)

Rob Klop : weet voor wat je stemt...
by mohamed Tuesday, Jun. 08, 2004 at 1:14 PM
chat_palace@hotmail.com

Hoe Rob Klop steeds weer de dans ontspringt


Rob 'Klop' Verreycken leeft volgens de laatste berichten ondergedoken met zijn kinderen. Ondanks fel protest binnen Het Vlaams Blok behoudt de protégé van Filip Dewinter zijn zesde plaats op de kieslijsten. Het verhaal van Martina Hellebaut, echtgenote en slachtoffer van een geweldenaar.

Louis Hellebaut (vader): Eerst had je die dealer in Limburg, daarna de schutter uit het Waasland - alletwee werden ze stante pede uit de partij gezet. Maar meneer Verreycken mag mijn dochter slaan, daar staat kennelijk geen straf op. In Deurne gaat niemand nog voor hem plakken; iedereen spreekt er schande van.

Martina: Ik heb Rob veel te vaak verdedigd. Op een dag heeft hij een vrouw in elkaar geslagen die haar huur niet betaald had. Het dreigde een zaak te worden en hij heeft dat mens 100.000 frank aangeboden. Zwijggeld, opdat ze geen verdere stappen zou zetten. De vrouw, die behoeftig was, is op het voorstel ingegaan. Zo is hij er tussenuit geglipt.

Martina: Ik kan u vertellen dat de familie Verreycken, vader (Wim) en moeder en kinderen, nooit geleerd hebben hun emoties te uiten. Dat kon alleen door middel van agressie. Wim Verreycken stond indertijd als activist bij de VMO bekend om zijn gewelddadige optreden. Rob is van verscheidene scholen gegooid, ook wegens geweld.

Martina: Rob noemt mij labiel omdat ik 2 post-natale depressies heb gehad. Daar had hij totaal geen begrip voor. In zijn ogen bestaat er niet zoiets als een depressie: je bepaalt zelf hoe je je voelt.

Martina: Rob was er nooit meer voor zijn gezin. Als Filip Dewinter vrijdagavond laat of zondagochtend vroeg een idee kreeg, kon Rob Verreycken opdraven. Hij keek niet meer naar ons om. Het was Vlaams Blok voor en Vlaams Blok na.

Martina: Toen we nog niet zo lang getrouwd waren, zijn we met een hulpkonvooi van de VNJ-schaar Antwerpen naar Kroatië gereden. Achteraf is daarover in een krantje van het Vlaams Blok een artikel verschenen van de hand van Xavier Buisseret: "Martina Hellebaut is ook meegereden naar Kroatië. Ze was beter thuis gebleven, dit soort dingen is niets voor vrouwen. Hoe fijn is het niet voor de militant thuis te komen in het warme nest - in de warme armen van de vrouw". De vrouw in het Vlaams Blok stelt niks voor.

Martina: We hebben ginds (Kroatië) een gids gekregen die de lof van de Ustasi zong. Dat waren de nazi-gezinden in het Joegoslavië van Tito.

Martina: Op het VB-secretariaat heb ik nog stickers gezien met twee parende kamelen waaronder 'Werk in eigen streek'. Ik heb Dewinter voor de afdeling-Deurne, waar geen buitenstaanders bij waren, dingen horen zeggen die hij nooit in het openbaar zou verklaren. Het ging over 'negers die net uit de bomen zijn gevallen' en dat soort dingen meer. Dat zijn interne discours.

Martina: (Vader) Wim doet voor zijn kinderen alles: hij heeft Rob verscheidene keren gered. In de tijd van het incident met Kris Mercks (in elkaar geslagen door Rob Klop) gingen al stemmen op om hem eruit te gooien; ze hebben hem van de lijst gegooid, maar niet uit de partij gekregen. Dat heeft zijn vader tegengehouden. Kennelijk is de rammeling die ik heb gekregen niet zwaarwichtig genoeg voor de partij om maatregelen te nemen. Integendeel: ze nemen hem in bescherming. En mij maken ze zwart - ik ben zogezegd zot.

Martina: Als je bij Dewinter in een goed blaadje staat, kun je niet stuk. Hij is de baas van het Blok, hè. De voorzitter, Frank Vanhecke, heeft niks te vertellen. Dewinter kan en mag alles. De wil van Dewinter is wet.

Martina: Die man (Rob) is over zijn toeren na de dood van zijn zus. Hij flipt. En bij hem zijn de kinderen nu. Ik ben heel ongerust. Sinds Rob me in elkaar heeft geslagen, zijn ze niet meer op school geweest. Ik heb een klacht bij de politie ingediend.

Martina: Ik had een advocaat (in de echtscheidingsprocedure) die niet tegen zijn taak opgewassen was. Mijn echtgenoot heeft met vervalste en gekochte verklaringen zijn gelijk gehaald.

Martina: Nu schildert het Vlaams Blok mij af als een krankzinnige. Dat steekt, jazeker. Ik ben ook gaan plakken, ik heb ook brochures gebust - ik heb voor de partij gewérkt. En Rob krijgt alle mogelijke steun: zijn advocaat, Bart Siffert, die ook op de juridische dienst van het Blok werkt, doet het gratis - Rob vergoedt alleen zijn kosten. Ik, die stempel, moet alles zelf afdragen.

Martina: Ze hebben me nog op de kieslijst voor de provincieraad gezet, wist u dat? Rob komt thuis en zegt: "Ze hebben jou op de lijst gezet: ze hadden nog een vrouw nodig." Ik wist van niks. Maar toen de foto's werden gemaakt, moest ik wel met de andere 'mooie, jonge vrouwen' vooraan staan.

Medium: Humo

Copyright
by Zzzz Wednesday, Jun. 09, 2004 at 7:42 AM

Inbreuk op copyright. En de info is gedateerd.