arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom Joden beter niet op VL-BLOK stemmen
by Rita Saturday, Jun. 05, 2004 at 9:35 PM

F. Dewinter kan nog zo zijn best doen om zijn propere handen te tonen aan de Antwerpse Jodengemeenschap... Volgende feiten zijn niet te ontkennen...

Waarom Joden beter n...
zeven24.jpg, image/jpeg, 299x282

- De revisionisten binnen het Vlaams Blok bezorgen het partijkader menigmaal hoofdbrekens, hoe het imago van vriendelijke demokratische partij hoog te houden en een van de manieren natuurlijk zich voor te doen als 'vrienden en beschermers van de joden': Na 1985 treffen tal van gekende revisionisten zich rond de organisatie Vrij Historisch Onderzoek (VHO). Eerste vaststelling is dat die hele beweging gedragen wordt door Vlaams Blokkers:
* Siegfried Verbeke: leider van het VHO en naar eigen zeggen lid van het Vlaams Blok
* Herbert Verbeke: broer van Siegfried, met wie hij in 1972 de Antwerpse drukkerij INKA oprichtte. In deze drukkerij werden jarenlang neonazistische en antisemitische publikaties gedrukt (o.a. het drukwerk voor de VMO w.o. het maandblad Alarm en ook HARO). Tot midden de jaren tachtig tref je publiciteit voor de drukkerij INKA aan in het maandblad van het Vlaams Blok. Op de persen van INKA werd o.m. de revisionistische brochure "Stierven er werkelijk zes miljoen" gedrukt.
* Jos Rogiers: auteur van enkele revisionistische boekjes en lijsttrekker voor het Vlaams Blok in Asse in 1988. Rogiers schreef ondermeer het boek "Het 'Holocaust' Bedrog".
* Jeanine Colson: verantwoordelijke uitgeefster van "Het dagboek van Anne Frank, een vervalsing". Zij stond op 24 november 1991 (ook 'zwarte zondag' genaamd omwille van het verkiezingssucces van het VB) op de Brusselse Kamerlijst van het Vlaams Blok.
* André van Hecke: echtgenoot van Jeanine Colson, publiceerde in 1989 een speciaal nummer van 'Periodiek Contact' waarin in vier talen hulde werd gebracht aan Adolf Hitler. Van Hecke was in 1981 en 1985 lijsttrekker voor het Vlaams Blok in Brussel. Op 18 april 1992 was Van Hecke ook aanwezig bij de Hitler-herdenking die in een Antwerpse privé-woning werd georganiseerd.
* Paul Debaes : de rabiate ontkenners van de holocaust: De gepensioneerde transportondernemer, een voormalig lid van de Waffen-SS die na de oorlog ter dood werd veroordeeld en uiteindelijk twaalf jaar heeft gezeten, zegt dat hij jarenlang lid van het Vlaams Blok is geweest en dat hij de partij flink heeft gesteund.(cheques met vijf nullen...): "Gaskamers hebben nooit bestaan. Anders was er nooit iemand van teruggekeerd". En "De Endlösung heeft niet bestaan."
* Ondervoorzitter van het Vlaams Blok, ROELAND RAES gaf op 26 februari 2001 een interview weg op de Nederlandse TV in het actualiteitsmagazine 'Netwerk', en zette daarmee zijn eigen partij het Vlaams Blok voor schut. Wat later werd hij door zijn eigen partijtop op een zijspoor geplaatst. Raes was vroeger redacteur bij Haro, het revisionistische tijdschrift van Siegfried Verbeke.
* VB-Senator Wim Verreycken en gemeenteraadslid in Berchem wilde in 1997 de Generaal Drubbelstraat in Berchem omdopen tot de Ward Hermansstraat. Ward Hermans (Vlaams IJzersoldaat tijdens WO I) was pleitbezorger van de Vlaamse soldaten in W.O. I, maar ook eind 1940 de medeoprichter van de oprichter van de Algemeene SS-Vlaanderen en hoofdredacteur van het blad van ed Vlaamse SS: SS-Man. Hij publiceerde talrijke boeken waarvan hij in vier ervan de joodse 'problematiek' behandelde.
- De oproep van F. Dewinter om niets meer te kopen in winkels met niet-Vlaamse opschriften doet sterk denken aan "Kauf nicht bei Juden!"
- De recente Kliklijn doet denken aan WOII : In maart 1941 opende Volksverwering van René Lambrichts een winkeltje in Antwerpen in de Wiegstraat 44 dat werd opengehouden door Felix Lauterborn. In 'het winkeltje', dat eveneens als secretariaat fungeerde, werden door Volksverwering de inlichtingen over de joden gecentraliseerd, en was in feite een doorgeefluik voor de nazi's in het kader van de Jodenvervolging. Het VNV kiest resoluut voor het Nationaal-Socialisme René Lambrichts verspreid in juli 1941 een rondzendbrief om zoveel mogelijk namen van joden die zich niet hadden laten registreren, door te geven aan Volksverwering, of hun bordje "Koop niet bij joden" of "Joodsche Handelsonderneming' niet hadden uitgehangen, hun radio niet hadden aangegeven enz.
- En dan zijn er nog de 'vrienden'... de 'connecties' van het Vlaams Blok met buitenlandse ideologische zusterpartijen zoals de Duitse DVU en NPD én de Republikaner, het Front National van Jean-Marie Le Pen voor wie de holocaust maar een detail in de geschiedenis is, de FPÖ van Jorg Haider enz... ("Zeg mij wie je vrienden zijn en ik zeg je wie jij bent")

balans...
by avi Sunday, Jun. 06, 2004 at 5:53 PM

balans......
ajod42.jpg, image/jpeg, 346x338

Vooral voor Antwerpen is de balans zwaar, zwaarder dan elders. In Antwerpen werd ongeveer 67% van de joden gedeporteerd. Vergelijk met Brussel 37%, in Luik 35% en in Charleroi 42%. Wellicht verklaart de hogere graad van antisemitisme, en de sterke aanwezigheid van racistische organisaties alsmede de grotere concentratie van de joden in de Scheldestad dat cijfer.