arch/ive/ief (2000 - 2005)

Belgische activist van de vereniging voor Moeder Aarde Schotland
by Peter Thursday, Jun. 03, 2004 at 4:13 AM
scotland@motherearth.org

Persbericht 2 juni 2004 Voor Moeder Aarde Schotland

Persbericht
2 juni 2004
Voor Moeder Aarde Schotland

Ludd, een Belgische activist van de vereniging voor Moeder Aarde Schotland heeft zichzelf op 1 juni ’04 aangegeven aan de Schotse politie. Een hoorzitting was voorzien op 2 juni 2004. Hij zit momenteel vast voor het niet willen betalen van een boete van 550£, voor zijn strijd tegen de gouvernementele ‘Weapons of Mass Destruction’. Hij wordt weliswaar enkel voor ordeverstoring beschuldigd en is meteen voor 28 dagen achter grendel en slot gezet op uitvoering van een aanhoudingsbevel.

Ludd zegt: “Ik heb geen enkele intentie om geld te geven aan een rechtsysteem die oorlogs-criminelen zoals Bush en Blair beschermt, alsook hun Weapons of Mass Destruction, die duidelijk een doodvonnis zijn voor de zovele onschuldige en gewone burgers, en die als enige doel hebben de financiële middelen van de staat en zijn elite te beschermen en te vergroten”.

“Daarenboven probeer ik deze afschuwelijke, immorele en illegale wapens te stoppen”.

Omdat het gerecht de internationale wetten weigert te gehoorzamen, kan ik de autoriteit van het gerecht niet erkennen. Ik weiger me te laten afschrikken door de troon, de staat, de regering of zijn vertegenwoordiger, magistraat Gillis, en zal tegen hun illegale activiteiten inkomen. De geschiedenis zal mijn gelijk bewijzen.

Ludd, 33, ontving een ongewoonlijk hoge straf ter uitvoering van een burger inspectie op een zwaar goederen transport dat vertrok vanuit Faslane Naval Basis, de thuisbasis voor Vanguard onderzeeërs in Schotland. Het groeiend protest tegen kernwapens and kernafval in het Verenigd Koninkrijk zorgt ervoor dat kernmateriaal al te vaak in het noordelijke Schotland terechtkomt.

Er wordt gedacht dat de hoge boete te maken heeft met het feit dat Ludd de politiegetuigen verdacht van onder eed leugens te verspreiden. Deze aanklacht, hoewel hij er bewijzen voor heeft, wordt zonder meer geseponeerd. Zoals vele malen eerder zegt hij.

Dit goederen transport heeft nog steeds plaats ondanks zijn en het protest van vele andere vredesactivisten. Het is dit transport dat ten dienste staat voor de kernonderzeeërs die elke grote of middel grote wereldstad met een kernbom kan verwoesten en de wereld in onheilspellende tijden brengen.

Magistraat Gillis had zich eerder al uitgelaten met “Dit is de ergste zelfdodingsactie dat ik in mijn hele rechtbank carrière gezien heb”. Doch vermeldt deze magistraat niets over de menselijke wandaden kernwapens kunnen teweegbrengen, en enkel wijst op Ludd’s poging een verdacht transport te stoppen door er zich aan vast te ketenen.

Als laatste verklaring, beweert Ludd dat dit zwaar en ongewoon lang vonnis voor ordeverstoring mij verder zal versterken om in te komen tegen de illegale praktijken van deze regering.

E-mail: support@scotland.motherearth.org. Messages will be forwarded via
print out and delivery. Languages covered by the support team are:
English/Spanish/Dutch/French/German/Gaelic. But messages of support are
welcome in any language. The prison address is unknown yet, but will be
provided on simple request.

Support the struggle against nuclear weapons:
http://scotland.motherearth.org For Mother Earth Scotland
http://www.motherearth.org For Mother Earth Belgium
http://www.tridentploughshares.org Trident Ploughshares
http://www.banthebomb.org Scottish CND
http://indigo.ie/~goodwill/icnd.html Irish CND
http://www.faslanepeacecamp.org
Contribute to the struggle of freedom for all people by donating time, a
quid, a euro, a dollar, or two, or taking action! More info:
http://scotland.motherearth.org/wishlist.shtml


--

http://scotland.motherearth.org